GÖKÇE KIRGIZ: KALBİMİ GÖMERİM'İ 22 KİŞİ SAHİPLENDİ

Micheal KUYUCU 02 Haz 2019

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Türkiye'nin İlk şarkısı YouTube'da patlayan yorumcularından biri. "Kalbime Gömerim" hit olduğunda onu kimse tanımıyordu.

Önce şarkı patladı sonra kendisi tanındı. Şarkısını yirmi kişi sahiplendi, hepsi ile mahkemelik oldu. Müziğe dokuz yıl ara verdi. Daha sonra daha olgun bir biçimde karşımıza çıktı. İki single sonrasında 2019 yazına bir cover yorumlamayı düşünüyor. Gökçe Kırgız ile dünü ve bugünü konuştuk.

“Yeniden doğdum”

İlk adım duyulduğunda çocuk sanatçıydım o, bir çocuktu yani. Kalbime Gömerim, o zamandan dolayı 9 sene bir ara verdim. O yüzden şimdi yeniden döndüğüm için Gökçe Kırgız’ı nasıl tanımlarım bilmiyorum ama yeniden doğuş diye tanımlayabilirim aslında. Çünkü yeniden doğdum yani. 2016 yılından beri artık daha aktif bir şekilde piyasadayım o yüzden yeniden doğuş olarak adlandırıyorum.

“Kalbime Gömerim’i arkadaşım benden habersiz YouTube’a yükledi”

Benim ilk çıktığımda YouTube daha yeni yeniydi, lükstü mesela evlerde bilgisayar olması bile lükstü. “Kalbime Gömerim” şarkısının YouTube yüklenmesinin hikayesi çok ilginçtir. Şöyle bir şey bunu benim kız arkadaşım yaptı. Benden habersiz yaptı, ben de bir ay sonra öğrendim fenomen olduğumu. Bülent Ersoy programına seyirci olarak gitmiştim, ben orada tesadüfen öğrendim benim fenomen olduğumu, o güne kadar ben de bilmiyordum.

O gün programın set arkasında yani kamera arkasında benim şarkımı çaldılar, ben dedim ki “nasıl yani benim şarkımın burada ne işi var” dedim. Arkamda Osman Taner Kır’la Selçuk Tekay varmış Bülent Hanım’ın orkestrası ve yapımcısı, bana “bu sen misin” dediler “evet benim”, “sen neredesin ya herkes seni arıyor” dedi. Dedim ki “nasıl yani?”.  “Bir kulise alalım seni” dediler ve Bülent Hanım’ın yanına götürdüler beni, kalp krizi geçiriyordum tabi orada. 15 yaşındayım, çocuğum. Bülent Ersoy “sen misin bu” dedi, “evet benim” dedim, “tamam haftaya bunu yayına alın” dedi. Ama sonra babam izin vermedi. Daha sonra Bülent hanım programa çıkmam için babamdan özel izin aldı.

“Şarkımı 22 kişi sahiplendi”

“Kalbimi Gömerim” şarkımı 22 kişi sahiplendi. Almanya’da en son biri çıktı, “bu hırsız” dedi “şarkı benim” dedi, dedim “nasıl yani kurtar beni baba”. Ondan sonra hepsini mahkemeye verdim, hepsi ortalıktan kayboldu bir süre sonra mahkeme düştü. 5 seneyi geçtiği için mahkeme düştü. Ama o 22 kişi ortalıktan kayboldu. 

“Youtube İzlenmelerinin hepsi sahte”

Şu an ki YouTuber’ların hepsi yapmacık. Youtube izlemenin hepsi sahte şu an. Kim 5 günde 50 milyon olabilir? Tarkan 50 milyon oldu mu 3 günde haberiniz var mı sizin? Mega Star’ımız değil mi bizim?  Tüm dünya onu tanımıyor mu? Tüm dünya onunla konser yapabilmek için sırada değil mi? Adam kendi kabul etmiyor. Peki bizim Mega Star’ımız nasıl 3 günde 100 milyon bile olamıyor bana bunu açıklar mısınız? Bak 3 günde 100 milyon olamıyor, 50 milyon olamıyor, 5 milyon olamıyor yani bu Beyonce için de geçerli, Jennifer Lopez için de geçerli ben çünkü hepsini takip ediyorum. İşim gereği ediyorum böyle bir şey yok tabi ki de. Yani izlenme bu gördüğünüz rakamların hepsi satın alınmıştır. Youtuber’larden bahsediyorum bu arada yanlış anlaşılmasın.

“Youtube oyunlarına gerek yok”

Artık Youtube bununla ilgili çok önemli çalışmalar başlatıyor çünkü şu an. Ama bak gençlere samimi söyleyeceğim belki biraz klişe olacak ama ya siz başarılı olursanız siz zaten başarılı olursunuz, sizi kimse tutamaz. Böyle oyunlara gerek yok, şarkın güzelse zaten yürürsün, program içeriğin güzelse zaten yürürsün, sevilirsin, beğenilirsin. Ne gerek var böyle sahteciliğe? Ben 50 milyon oldum a canım ee neredesin şu anda yoksun hiçbir yerde? Evde oturuyorsun, ben çalışıyorum ama.

“Bir Serdar Ortaç şarkısı cover’layacağım”

2016’dan beri Suat Ateşdağlı ile çalışıyorum. “Son Rütuş”ü yaptık birlikte, “Son Rütuş” da çok sevildi. “Büyük Soru”yu yapma kararı aldık sözü müziği Murat Güneş’e ait şarkımız, yine aranjör Suat Ateşdağlı feat yaptık, son feat’ımızdı. Bu yaz bir cover yapacağım. Serdar Ortaç’ın söz ve müziği Serdar Ortaç’a ait bir şarkı geliyor.

Yasak Elma’dan müthiş final

Bence bu yılın en başarılı dizilerinden biri FOX TV’de yayınlanan “Yasak Elma” adı dizi oldu. Seksenlerin fenomen dizisi Dallas’ı aratmayacak heyecanlar içeren, müthiş atraksiyonlar, entrikalar ve bol bol heyecan içeren dizide özellikle Şevval Sam kariyerinin altın günlerini yaşadı. İyi bir şarkıcı olarak müzik piyasasında varlığını sürdüren Şevval Sam, Yasak Elma dizisindeki rolü ile herkesi şaşırttı. Bunlar en başında da ben varım.  Agresif, hırslı, tuttuğunu koparan, zeki ve kazanmak adına her türlü entrikayı çeviren bir kadını kim en iyi canlandırır deseler herhalde Şevval Sam en son aklıma gelecek isim olurdu.

MedYapım bu diziyle tekrar yükselişe geçti, Fox TV dizilere yönelik yaptığı atılımda çok ciddi bir avantaj elde etti. Ben bir akademisyen ve iletişimci olarak dizileri ve özellikle senaryoları farklı gözle incelerim. Bu diziyi de aynı biçimde inceledim. Çok sağlam başladı dizi, ben diğer dizilerde yaşanan senaryonun kilitlenmesi ve tekrara düşmesi olayı bu dizinin başına gelecek mi diye baktım. Ama olmadı. Dizinin senaristi Melis Civelek ve Zeynep Soyata inanılmaz bir performans sergilediler, çok cesur ataklar yaptı. Senaryonun tam tıkandığı anlarda çok iyi müdahaleler de bulundu ve hep andrenalini yüksek tuttu. Geçtiğimiz pazartesi günü dizinin sezon finalini izledim. Heyecanın maksimum olduğu bir final oldu. Bu dizide ilk kez bir şeye şahit oldum. Önümüzdeki sezon başlığı altında çok kısa bir görüntü paylaştı dizi yapımcısı. Dizinin sezon finalinde Şevval Sam’a birisi vurmuş ve dizideki adıyla Ender denize düşmüştü. Tam bu sırada dizi final yaptı. Ben de herkes gibi dizi bitti diye düşünürken hemen “Gelecek Sezon” başlığı ile bir görüntü yayınlanmaya başladı. Bu görüntüde dizide kadınlar tarafından paylaşılamayan zengin iş adamı Halit bir otobüs durağında oturuyordu. Bir baktım Halit her şeyini kaybetmiş sefil bir biçimde otobüs durağında otururken, onun eski eşlerinden Yıldız (Eda Ece) zenginlik içinde bir makam arabasından ona sesleniyordu. Bu gelecek sezon yaşanacaklarla ilgili müthiş bir sürprizdi. Dizi senaristi bir sonraki sezonun konusu ile ilgili bir ipucu verdi. Bu beni hem etkiledi hem de duygulandırdı. Dizi piyasasının bu dizinin özellikle senaryosunu çok iyi incelemesi lazım. Çünkü tüketim toplumunda yaşayan insanlar artık “pat pat pat” değişen konular ve sürekli heyecan isteyen senaryolar istiyorlar. Bu yönü ile “Yasak Elma” bu işi çok iyi yaptı.

Loreena Mckennitt 3 konserle Türkiye’de

30 yılı aşan kariyerinde “Eklektik Kelt” müziğiyle dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan ve “müzikli seyahat yazarı” olarak anılan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, uzun bir aranın ardından Türkiye’de üç konser verecek.

Sadece Kuzey ve Güney Amerika’da değil, Avrupa’da ve Avustralya’da da en çok satanlar arasına girmeyi başardığı albümleri ve mistik şarkılarıyla dünya çapında geniş bir kitleye seslenen sanatçı, 2018 yılında yayınladığı “Lost Souls” (Kayıp Ruhlar) albümünün dünya turnesi kapsamında 29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2019 tarihlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de hayranlarıyla buluşacak.

Hem Söyledi Hem de Çaldı

Sanatçının “Lost Souls” albümü Hint-Avrupa kökenli kavimlerden Bedeviler’e uzanan çağdaş fikirlerin zengin ve eklektik bir sunumu niteliğinde. Nyckelharpa (İsveç halk çalgısı), ud, kanun, Flamenko gitar, vurmalılar gibi çeşitli enstrümanlarla bezeli albümde Loreena McKennitt vokallerin dışında piyano, klavye, akordeon ve arp çaldı.

Ödül Rekortmeni

Dört kıtada altın, platin ve multi-platin satış rakamlarına ulaşan Loreena McKennit, büyüleyici kariyeri boyunca aralarında Kanada’nın en önemli müzik ödülü Juno’nun ve Billboard Uluslararası Başarı Ödülü’nün de yer aldığı sayısız ödüle layık görüldü, Grammy ödüllerine ise iki kez aday gösterildi. Bu uluslararası yorumcunun konserini izlemek isteyenler bence kaçırmasın. Loreena’nın Türkçeye adapte edilmiş ve Nilüfer tarafından seslendirilen “Çok Uzaklarda” adlı şarkı ile de Türkiye’de popüler müzik dinleyici ile geniş bir hayran kitlesine edinen efsane yorumcu Türk müziksevere özel sürprizler sunacak.

Futbola ayar mı veriliyor

Bu yıl Süper Lig Galatasaray’ın şampiyonluğu ile tamamlandı. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Ama bu sene süper ligde son birkaç hafta yaşananlarla ilgili bazı soru işaretleri var kafamda. Dikkat ederseniz 31 Mart seçimlerinden sonra Süper Ligin seyri de değişti. Sekiz puan önde olan Başakşehir takımı ardı ardına basit puanlar kaybetti. Bir anda Galatasaray liderliğe çıktı. İki takım arasındaki maçta hakem çok tartışıldı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ligden düştü. Göztepe tam ligden düşmek üzere iken bir penaltı golü ile ligde kaldı yerine Bursaspor düştü. Osmanlı Spor Süper Lige çıkma yarışında yara aldı ve bir üst lige çıkamadı. Özetle ligde belediye fonlarına yakın olan takımlar bir düşüş yaşadı. Bu bir kadersel şey mi bilmiyorum. Ama aklıma çok takıldı. Futbolda da ciddi bir kutuplaşma var. Süper Lig’de Başakşehir’in şampiyon olmamasını isteyen iktidar karşıtları Galatasaray’ın şampiyonluğuna sevindi. Bursa Belediyesinin AK Parti’de gitmesine sinir olanlar Bursa’nın süper lige veda etmesine sevindi. Süper ligde bir İzmir takımı olmalı diyenler, Göztepe’nin penaltı golü ile ligde kalmasına sevindi. Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nden artık iş alamayan Osmanlı süper lige çıkamadı. Bütün bunlar bir tarafında lehine diğer tarafına aleyhine işleyen şeyler. Bu tesadüf mü yoksa birileri futbola müdahale mi ediyor diye düşündüm kendi kendime.

25 Yıllık Birikimini Bu Albümde Derlerdi

TRT İstanbul Radyosu'nun 25. yıllık deneyimli ismi Tuğçe Pala “Aşikar” isimli albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanan albümün müzik yönetmeni ve şarkıların bestecisi ve icracısı TRT İstanbul Radyosu kanun sanatçısı Bora Dicle'ye ait. Albümdeki 11 şarkının sözlerini Funda Dicle yazdı. Albümün aranjörlüğünü ise Yaşar Cenker Sarp üstlendi.  Son zamanlarda Türk musikisi içerikli albüm üretilmiyor. Ben bu albümü görünce çok mutlu oldum. Bence dinleyin.

Bay Kolbastı’dan Yeni Şarkı Geldi

Karadeniz müziğinde ve evrensel müzikte kendi tarzıyla, yorumuyla, yaptığı eserlerle her zaman beğeni kazanan Tarık Tüfekçi, yeni slow çalışması ‘Gel Artık’ adlı eserini müzikseverlerin beğenisine sundu. Geçmişte, ‘Kolbastı’, ‘Sana Alo Diyorum’, ‘Aşkkopat’ çalışmalarıyla müzik listelerinde zirvede yer alan Tarık Tüfekçi, yeni single çalışması ‘Gel Artık” ile de iddialı.

Ümit Besen Müzeyyen Senar’ı Anıyor

Müzik dünyasının Arabeskten popa ve hatta rocka dönüş yapan ve kaliteli işlere imza atan başarılı efsane yorumcusu Ümit Besen yeni şarkısında Müzeyyen Senar’ı andı. “Müzeyyen” adlı hareketli ve bir o kadar da duygu yüklü şarkısında Ümit Besen büyük usta MÜZEYYEN SENAR ı anma ve  saygı adına hoş bir gönderme yapıyor. Hayranlarının karşısına kendinden beklenenden daha farklı bir sound ile çıkmaya hazırlanan sanatçının MÜZEYYEN adlı bu yeni şarkısının sözü ve müziği Selahattin Erhan’a ait.

28 Yıl Sonra Yeni Şarkı

İlk plağını 1968 yılında yayınlayan ve kariyerine hem solist hem de oyuncu olarak devam eden Saadet Sun en son 1991 yılında yayınlanan “Sevdam Dudaklarımda” adlı şarkısından 28 yıl sonra yeni bir şarkı yayınladı.  “Mükafat” adlı şarkısını yayınlayan Saadet Sun sözü ve müziği Murat Güneş’e ait olan şarkısında Akdeniz sounduyla müziksevere tekrar merhaba dedi.