GELİR KAYNAĞI KESİLEN YOUTUBE FENOMENİ YAPTIĞI KAZADA İKİ KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Gizem ŞENYURT 27 Ağu 2018

Gizem ŞENYURT
Tüm Yazıları
McSkillet olarak bilinen ünlü YouTube fenomeni Trevor Heitmann, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde yaptığı trafik kazasında iki kişinin ölümüne neden oldu, kendisi de hayatını kaybetti.

Milyonlarca kişinin oynadığı Counter Strike isimli video oyununu oynayarak çektiği videolar ve oyun için özel tasarladığı içeriklerle fenomen olan Heitmann’ın YouTube’da yaklaşık bir milyon, Twitter’da ise yüz binlerce takipçisi vardı. Counter Strike oyununun sahibi Valve şirketi, Heitmann’ın ürettiği içerikler üzerinden bahis oynandığını tespit edince Heitmann’ın oyundaki hesabını dondurdu. Yaklaşık beş aydır YouTube kanalında paylaşım yapmayan Heitmann böylece gelir kaynağını da kaybetti. Arkadaşları Heitmann’ın depresyonla mücadele etmekte olduğunu paylaştı.

Geçen hafta gerçekleşen kazada Heitmann, arabasıyla San Diego şehri yakınlarındaki otobanda ters yönde giderken kendi şeridinde seyreden bir cipe çarptı. Yerel saatle 16:30’da meydana gelen kazada Heitmann’ın Aralık 2017’de aldığı spor aracı paramparça olurken Aileen Pizarro (43) yönetimindeki cip alev aldı. Heitmann, Pizarro ve Pizarro’nun o sırada araçta bulunan kızı (13) olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, YouTube fenomeninin saatte yaklaşık 160 kilometre hızla gitmekte olduğunu belirtti. Fenomen Heitmann, bu kazadan bir süre önce yine aynı araçla bir ilkokul bahçesinin tellerine çarpmış, kazada şans eseri kimsenin zarar görmemişti. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Michael Jackson’un kızından eşcinsellere özür

Pop müziğin efsane ismi Michael Jackson’ın kızı Paris Jackson (20) geçtiğimiz hafta eşcinsellerden özür diledi. Sebebi ise ünlü bir derginin Singapur’da yayınlanan sayısının kapağında yer alması. Singapur, eşcinsel ilişkinin yasak olduğu ve iki yıla kadar hapisle cezalandırıldığı bir ülke olarak uzun yıllardır insan hakları savunucularından tepki alıyor. Kendisini biseksüel olarak tanımlayan Paris Jackson’un, Singapur sayısının kapağında yer alması büyük bir ikiyüzlülük olarak tanımlanarak büyük tepki çekince genç yıldız özür yazısı yayınladı. Paylaştığı özürde, derginin kapağında yer alma fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu, ülkede eşcinsellere karşı yasaların durumunu bilmediğinden bu teklifi kabul ettiğini söyleyerek kendisinin de bir parçası olduğu LGBTİ bireylere desteğinin her zaman önce geldiğini söyledi. Bu gelişmeyle birlikte ülkede eşcinsel haklarına yönelik olumlu adımlar atılmasını umduğunu belirten Jackson’a cevaben derginin yayımcısı olan firmadan Paris Jackson’un bulunduğu kapağın aralarında Brezilya, Polonya ve eşcinsel evliliğin serbest olduğu İspanya gibi yedi ülkede daha Eylül sayısında kullanılacağı açıklaması geldi.

İngiliz çiftin katili 40 yıl sonra sosyal medyadan bulundu

Chris Farmer (25) ve Peta Frampton (24) isimli İngiliz çift, 1978 yılının Temmuz ayında Güney Amerika’daki Guatemala ülkesinin açıklarında denizde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Çifte yapılan otopside vücutlarında bağlanma ve işkence izlerine rastlanmıştı. Doktor olan Farmer ve avukat olan Frampton’dan, çıktıkları Güney Amerika seyahatinde günler ve haftalar boyunca haber alamayan aileleri hükümet yetkililerini devreye sokarak arama çalışmaları başlattı. Polisin yaptığı araştırmalarda Frampton’un ailesine yazdığı mektuplar incelendi. Mektuplarda çiftin, Belize’de bir Amerikalı ve iki oğlu ile tanıştıkları, otobüsle Meksika’ya geçmeyi planlarken vazgeçip hep birlikte Amerikalı adamın teknesiyle Honduras’a gitmeye karar verdikleri tespit edildi. Çiftten alınan son bilgi buydu. Belize liman işletmeleriyle iletişime geçen aileler, çiftin Justin B. isimli bir adamın teknesiyle açıldığını fakat geri dönmediğini öğrendi. Yetkililer bu bilgiden yola çıkarak Kaliforniya’dan Silas Boston isimli bir kişiyi sorguya aldı. Boston’un çiftin ölümüyle ilgisi olduğundan emin olsalar da şüpheli, delil yetersizliğinden serbest kaldı. Boston’un 7 kere evlendiği ve eşlerinin üçünün gizemli şekilde ortadan kaybolduğu bilgisi üzerine polis araştırmalarına devam etse de ipucu bulunamayınca dava kapandı. Aradan geçen 40 yılda aileler umutlarını kaybetti. Ta ki Farmer’ın gazeteci olan kız kardeşi Penny, ortadan kaybolan şüpheliyi Facebook’ta bulana kadar.

Abisini kaybettiği zaman henüz 17 yaşında olan Penny, hem başşüpheli Silas hem de iki oğlu ve adamın beşinci eşini sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta buldu. Aile ile iletişime geçen Penny, çocuklardan babalarının üçüncü eşi olan kendi annelerini öldürdüğünü düşündüklerini öğrendi. Üstelik geçtiğimiz 30 yıl boyunca polisi, babalarının Guatemala’da genç İngiliz çifti öldürdüğüne şahit olduklarına inandırmaya çalışmışlardı. Bu bilgi ile Amerikan ve İngiliz polisleri ile FBI ve Interpol alarma geçti. Boston’un oğullarından biri babalarının İngiliz çifti öldürdükten sadece iki gün sonra iki İskandinav turisti daha öldürdüğünü söyledi. Yapılan araştırmalarda bu iddia da doğrulanınca Boston için insan avı başlatıldı. Kaliforniya’da bir huzurevinde kalan katil zanlısı 2016 yılının Aralık ayında yakalandı. Sağlık durumu kötü olduğu için hastanede tedavi altına alınan zanlı, tedaviyi reddederek duruşmaya çıkartılmadan hayatını kaybetti. Polis, şimdi zanlının oğluna 33 kişiyi öldürdüğüne dair yaptığı itirafı araştırıyor. Katil zanlısını sosyal medya üzerinde takip ederek bulan Penny Farmer, geçen hafta tüm bu süreci paylaşınca 40 yıl önce meydana gelen cinayetin ayrıntıları gün yüzüne çıktı.