Gelin adayı paraları çalarak kaçtı

Gizem ŞENYURT 11 Eyl 2017

Gizem ŞENYURT
Tüm Yazıları
Gelin adayı, damat ve sağdıçların bekarlığa veda partisi paralarını çalarak kaçtı

Gelin adayı, damat ve sağdıçların bekarlığa veda partisi paralarını çalarak kaçtı

İngiltere’nin Leeds kentinde yaşayan Chris Mahone (27) ve Rachel Doran (29) nişanlarının ardından düğün hazırlıkları yapıyordu. Mahone ve yakın arkadaşları, bekarlığa veda partisi için İbiza’ya gitmeye karar verdi. Dört gün sürecek parti organizasyonunu da nişanlısı Doran üstlendi. Uçak biletleri, konaklamalar ve tüm parti için 30 arkadaştan kişi başı 440 £ toplayan gelin adayı, Mahone ve arkadaşlarına rezervasyonlarına dair tüm dokümanları da verdi. Damat ve arkadaşları havalimanına gidip uçaklarına binmeye çalıştıklarında ise rezervasyonlarının hiçbir zaman yapılmadığını öğrendi.

kacak gelin-1

Şok yaşayan grup, daha sonra kalacakları oteli aradı ve burada da isimlerine rezervasyon olmadığını gördü. Arkadaşları, damat adayını havalimanında bırakıp bir son dakika uçağına bilet alarak Majorca’ya gitti. Damat adayı ise arkadaşlarına katılamayacak kadar üzgündü. Gelin adayı, gruptan toplandığı 13.000 £ yani yaklaşık 58.500 TL’yi çalarak kaçtı. 

kacak gelin-2

The Sun’ın haberine göre gelin adayı, nişanlısının kendisini aldattığını düşündüğü için ondan intikam aldı. Mahone’un arkadaşları ise bu parti için aylardır para biriktirdiklerini ve yaşanan olayın bir skandal olduğunu belirtti. Gelin adayı Doran, olayın ardından evini terk etti. Ailesi tarafından reddedilen genç kadının bir karavan parkında saklandığı söyleniyor. 

Sellafield Nükleer Santrali’nde çalışan Mahone, olayın medyaya yansıması üzerine Facebook üzerinden bir açıklama yaparak tüm arkadaşlarından özür diledi. 

Dost canlısı örümcekleri gösteren çizgi film Avustralya’da yasaklandı

Dünya çağında çocuklar tarafından çok sevilen Peppa Pig isimli sevimli bir domuzcuğun başrolde olduğu çizgi filmin “Örümcekler Size Zarar Vermez” isimli bölümü Avustralya televizyonlarından kaldırıldı. Avustralya, dünyanın en zehirli örümceklerine ev sahipliğini yapıyor ve örümcek ısırıkları ülkede ciddi bir tehdit olarak tanımlanıyor. Peppa Pig’in bölümünde ise örümcekler çok çok küçük ve zararsız olarak lanse ediliyor. Avustralyalı aileler bu bölümü izlediklerinde çocuklarının zehirli örümceklere zararsız zannederek yaklaşmaları ve ölümlere varacak ısırma vakaları ile karşılaşmaktan korkuyor. 

cizgi

Daha önce de başka bir bölümde Peppa karakterinin babası, Peppa’yı örümcekle oyun oynamaya teşvik ediyordu. Bu bölüm de Avustralya televizyonlarında yayınlandıktan sonra çok tartışma yaratmıştı. ABC kanalının yeni bölümü Avustralya izleyicilerine yasaklamasının ardından Nick Jr kanalı yine de bölümü yayınlayınca, ebeveynler ve pedagoglar tepki gösterdi. Essential Baby’nin bildirdiğine göre bir ebeveyn Nickoledon kanalını arayarak şikayette bulununca kanaldan çocukların güvenliğinin ebeveynlere ait olduğu, kanalın sorumluluk almadığı yanıtını aldı. 

Küçük çocuklar hangi örümceğin zehirli, hangisinin zararsız olduğunu ayırt edemeyecekleri için Nick Jr. kanalının Avustralya’nın yönetmelik ve kurallarına uygun hareket etmesi gerektiği yönünde baskıların ardından kanal, bölümü yayından kaldırma kararı aldığını açıkladı.

Kızıl saçlıları cilt kanserinden korumanın yeni bir yolu bulundu

Doğuştan kızıl saçlı insanlar aynı zamanda çilleri ve açık tenli olmalarıyla da bilinir. Bu durumun bir yan etkisi melanom gibi cilt kanseri türlerine kızıl saçlı insanların daha yatkın olmasıdır. Kızıl saçlılık ve cilt kanserine yatkınlık arasındaki bağın keşfedilmesinin ardından bilim insanları kızıl saçlıları bu hastalıktan korumanın yolları üzerinde çalışmaya başladı.

kizil sac

Kızıl saçlılarda Melanokortin 1 Reseptörü (MC1R) isimli proteinin özel bir türü bulunuyor. Bu da pigmentasyon yani renk vermede işe yarayan bir protein. MC1R’nin çalışma sürecinin geliştirilmesi sayesinde melanoma gelişme riskinin azaltılabileceği ortaya çıktı. Deneyler insanlar değil fareler üzerinde yapıldıysa da ileride insanlar üzerinde de sürecin gözlenmesi için sonuçlar umut verici. Deneyleri yapan Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, MC1R süreçlerini arttırarak fareleri UV ışınlarına maruz bıraktı. Şaşırtıcı şekilde, farelerde melanoma kanseri oluşmadı. 

Kızıl saçlılar dünya nüfusunun yüzde 2 ila 3’lük bir kısmını oluşturuyor. Buna rağmen cilt kanseri vakalarının büyük kısmı kızıl saçlılarda görülüyor. Her yıl dünya çapında 2-3 milyon insanın cilt kanserine yakalandığı göz önüne alındığında bu durum ciddi bir halk sağlığı tehlikesi oluşturuyor. Güneşten korunmaya dair farkındalık ve bilinçlendirme kampanyalarının son yıllarda giderek artması ve yaygınlaşmasının sebebini de bu tehlike oluşturuyor. Araştırma ekibinden Dr. Rutao Cui, çalışmaların kızıl saçlı ve açık tenli insanların da korkmadan ve zarar görmeden güneşten faydalanmalarını sağlamasını umdukların söyledi. 

Fransa, 2040’a kadar tüm petrol ve gaz üretimini bitirecek

Küresel ısınmaya bağlı oluşan iklim değişikliği dünyada pek çok doğal afete sebep oluyor. Son olarak Amerika kıtasındaki pek çok ülkeyi yıkarak ABD’ye ulaşan Katia ve İrma Kasırgaları, can ve mal kayıplarına yol açıyor. İrma Kasırgası, tarihte ölçülen en şiddetli Atlantik kasırgası boyutlarına ulaşarak Florida’ya vardı. Yolu üzerindeki Karayip ülkelerini yıktı. ABD Başkanı Donald Trump ve destekçileri küresel ısınmanın bir Çin yalanı olduğunu savunmaya devam ediyor. Fransa’da ise Devlet Başkanı Macron, ülkeyi sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye geçirerek karbon salınımlarını azaltmak üzere verdiği sözleri tutmaya doğru önemli bir adım attı.

fransa-petrol

Fransa, 2040 yılına kadar tüm doğal gaz ve petrol arama ve işleme çalışmalarını yasaklayacak. Yasa tasarısı, geçtiğimiz hafta kabineye sunuldu bile. Kabul edilirse Fransa, dünyada bu adımı atan ilk ülke olacak. Tasarıya göre Fransa, bundan sonra hem topraklarında hem de karasularında petrol ve doğalgaz arama, çıkarma ve işleme çalışmalarına izin vermeyecek. Mevcut izinler de 2040 yılına kadar kademeleri olarak azaltılarak bitirilecek. Bu tasarı aynı zamanda mevcut 40 başvurunun da reddedilmesi anlamına gelecek. Kısacası Fransa önümüzdeki 23 yıl içinde fosil yakıtlar ile olan en büyük bağını kesecek. Her şey yolunda giderse tasarının 2017 yılı sonuna kadar kabul edilmesi bekleniyor. 

Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, tasarıyı hidrokarbon lisanslarını bitirmek üzere atılan bir adım olarak tanımlayarak iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlere hazırlıklı olmaya kararlı olduklarını belirtti. İrma Kasırgası, Fransa’nın Karayipler’deki topraklarında da ciddi yıkıma sebep oldu. 

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri de Fransız Total firması. Bu tasarının Total’i nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Fransa mevcut durumda petrolünün büyük kısmını da ihraç ediyor. Şu anki üretimi talebin sadece yüzde 1’ine denk gelen 6 milyon varil. Bu nedenle tasarı kabul edilse bile Fransa, önümüzdeki bir süre boyunca petrol ve türevleri ithalatına devam edecek gibi görünüyor. Yine de bu tasarı önemli bir sembolik anlam taşıyor. Geçtiğimiz yıl Macron hükümeti, 2040’a kadar benzin ve dizel yakıt kullanan araçların satışının Fransa’da yasaklanmasını öngören bir tasarıyı kabul etmişti. Ayrıca 2023’e kadar tüm kömür enerjili santrallerini kapatmayı ve Fransa’yı 2050 yılı itibariyle “karbonsuz” bir ülke yapmayı öngören tasarılar da kabul edilerek hayata geçirilmeye başlanmıştı.