Vakıf Katılım web

​GAYRİMENKULDE KADINLARIN TOPUK SESLERİ

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Yarın (17 Mayıs) İstanbul'da bence önemli bir araştırmanın sonucu açıklanacak.

Yarın (17 Mayıs) İstanbul'da bence önemli bir araştırmanın sonucu açıklanacak. Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, Gayrimenkulde Kadın Araştırmasının sonuçlarını açıklayacak. Bu araştırma hem Türkiye'de hem Avrupa'da bir ilki oluşturacak ve sektörün her alanında ve her seviyesindeki kadın çalışanların ihtiyaçlarını doğru bir şekilde tespit ederek, kadınların sektördeki topuk seslerinin daha fazla duyulmasını sağlayacak.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, sektörde azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmasına rağmen; kadın ihtiyaçlarına özgü çalışmalar ve kadın temsilinin yeterli seviyede olmayışından yola çıkarak oluşturulmuş bir platform. Gerek girişimci, gerekse de profesyonel olarak sektöre uzun yıllardır emek vermiş kadınlardan oluşuyor. Mayıs 2016’da ULI Türkiye’nin düzenlediği Gayrimenkulde Kadın Girişimi etkinliği ile ilk tohumu atılmıştı. İlk icraatıda Urban Land Institute Türkiye (ULI), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB)’nin iş birliği ile ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ sonuçlarını açıklamak olacak. Sonuçları Platform Başkanı Av.Pınar Ersin Kollu açıklayacak.

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe her seviyede çalışan kadınların sesi olacak bu araştırma; 27 Mart – 18 Nisan 2017 tarihleri arasında ERA Research & Consultancy şirketi tarafından, online anket yöntemiyle, gayrimenkul sektöründe çalışan 436 kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Araştırmayı herkes gibi bizler de merakla bekliyoruz.

Bu konudan hareketle, geride bıraktığımız Anneler Günü’nü de gecikmeli de olsa bu satırlar vasıtasıyla kutlamak istiyoruz. Yaşamı üreten ve güzelleştiren kadınları, anneleri bu anlamlı günde bir kez daha selamlıyoruz.