​GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE UNUTULMAYACAK YILLAR

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Emlak sayfamızın manşetinden de okuyacağınız gibi sektörde yeni bir dönem başladı.

Emlak sayfamızın manşetinden de okuyacağınız gibi sektörde yeni bir dönem başladı. Üstelik bu sadece bu dönem değil, gelecek yıllar da uzun dönem konuşulacak bir kampanya, bir seferberlik ve bir fedakârlık hareketi. Bu kampanyaya destek veren tüm aktörleri kutlamak gerekiyor.

Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz ve bu zor dönemde inşaat ve gayrimenkul sektörü, ekonominin lokomotifi olma misyonunu hiç sarsmadan sürdürüyor. İşte bu kampanyalar da bunun kanıtı. Bu kampanyalar derken, geçen yıl 15 Temmuz tarihinden itibaren gerçekleşen iki milli seferberlik kampanyasını da kastediyorum. Öncekilerin de katılım şartlarını ve düzenlendikleri tarihlere özgü koşulları düşündüğünüzde, başka hiç bir ülkenin sektöründe görülmeyecek bir başarı öyküsü olduğunu görmeniz zor olmayacaktır.

Kredi taksit ödemelerini neredeyse bir buçuk yıl sonrasına sarkıtmayı göze alan gayrimenkul geliştiricileri kadar, başka bir sektörün daha bu işte fedakârlığı olduğunu unutmayalım istiyorum. Bugüne kadar kazançları ve faiz tavırları nedeniyle zaman zaman sert eleştirilere muhatap olan bankalar, eğer böyle bir kampanyaya destek olmasaydı belki de bu kadar güçlü bir rüzgârdan bahsedemeyecektik. Dolayısıyla kampanyaya destek veren 6 banka, aslında bu kampanyaya bir anlamda finansör olmuştur.

Dediğimiz gibi, siyaseten ve ekonomik olarak dış müdahalelerle göçertilmeye çalışılan bir ülkenin lokomotif sektörleri, gayrimenkul ve finans sektörleri iş birliği yaptılar ve 2016- 2017 yıllarını hiç unutulmayacak yıllar olarak tarihe kaydettirdiler.