​FORVETİN OLMADAN ASLA

Mustafa YAŞAR 18 Ağu 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Vardar maçı öncesi basın toplantısında bir açıklama yapmış ve Göztepe karşılaşmasında hatalı bir gol yiyen Volkan'a mı yoksa Kameni'ye mi forma vereceği sorusuna "Ben değer yaratmaya inanan bir insanım. İnsanları harcamadan ziyade kazanma daha ağır basıyor bende. Trabzon maçını da düşünerek karar vereceğim." yanıtını vermişti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Vardar maçı öncesi basın toplantısında bir açıklama yapmış ve Göztepe karşılaşmasında hatalı bir gol yiyen Volkan'a mı yoksa Kameni’ye mi forma vereceği sorusuna  “Ben değer yaratmaya inanan bir insanım. İnsanları harcamadan ziyade kazanma daha ağır basıyor bende. Trabzon maçını da düşünerek karar vereceğim.” yanıtını vermişti.  

Bence çok samimi bu açıklamalarından benim anladığım şu ki; dün Kameni ile başlayarak  bir önce söylediklerini çürütmedi tam aksine Avrupa sınavında Kameni’ye forma vererek onu kazanmayı yeğledi Kocaman.

Görüşüm o ki aynı Aykut Kocaman hafta sonu ligde oynayacakları Trabzonspor maçında bu kez yine kalede Volkan’a yer verecek ve belki de maçın önüne geçecek bu radikal değişiklikte ne kadar adil davrandığını gösterecektir.

Maça gelirsek…

Oyuna daha atak ve konsantre başlayan Fenerbahçe idi.

Kanatlardan özellikle Alper Potuk ile geliştirdiği ataklarla skor üretmeye çalıştılar ancak forvette yaşadığı iş bitirici oyuncu eksikliğinin sıkıntısını fazlasıyla yaşadılar.

Vardar’ın savunmada kaldığı dakikalarda geliştirdiği tek atakla golü bulması doğrusu büyük talihsizlikti.

Skrtel’in kayarak düşmesi ve pozisyonunu kaybetmesi  sonrası 20. dakikada kalelerinde golü gördüler ve bu golle soyunma odasına yenik girdi sarı-lacivertliler.

Vardar, Avrupa Kupaları karnesi hiç de iyi olmayan bir takım.

Dün akşam Fenerbahçe karşısında da çok öne çıkan işler yapmadılar.

Buna karşılık Fenerbahçe’de göze batan en büyük eksiklik şüphesiz ki gol ayağı idi.

Genç Ahmethan ile olmayacağını herkes bir kez daha gördü.

Sarı-lacivertliler çokça pozisyon buldular ancak son vuruşlarda usta ayağı yine mumla aradılar.

Dün maç 1-0 iken rövanş için endişe edecek bir skor yoktu ortada ancak Mehmet Topal’ın kendi kalesine attığı gol sonrası açıkçası işini çok ama çok zora soktu ve  avantajı da elinin tersiyle itti Fenerbahçe.