FORMULA 1 HEYECANI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hız tutkunlarının heyecandan gözüne uyku girmediği 2021 Formula 1 Grand Prix'i son hız devam ediyor.

Hız tutkunlarının heyecandan gözüne uyku girmediği 2021 Formula 1 Grand Prix’i son hız devam ediyor. Formula 1; tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyini oluşturan yarışlar dizisidir. F1; bir yıl boyunca, her birine Grand Prix adı verilen ve değişik ülkelerde özel yollarda koşulan yarışlardan oluşur.

Geçtiğimiz sene Intercity İstanbul Park Pisti’nde seyircisiz düzenlenen yarışlar, hız tutkunlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu sene seyirci akınına uğrayan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. ayağı Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turları, 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde dün sıralama turlarının en hızlı ismi Lewis Hamilton oldu. İstanbul Park'ta 1.24'ün altına inen ilk isim olan Hamilton, 1.23'ün altına inen ilk pilot olmayı da başardı. Mercedes motor değişikliği nedeni ile 10 sıra ceza alan Hamilton, yarışa 11. sıradan başlayacak.

Hız tutkunlarının nefeslerini tutup beklediği yarışta aksi bir durum olmadığı sürece Hamilton’un şampiyonluğa imza atacağı olası bir durum. Ama tabi ki, pist, hava durumu, ruh hali hepsi güncel durumu etkileyecek durumlar. Bugün şampiyonluğa ismini yazdıracak ismi sabırsızlıkla bekliyoruz. Ve umarım bir sonraki seride ben de bu heyecanı İstanbul Park’ta yaşayabilirim.