FİLİSTİN'İN CAMA ÇARPAN GÜVERCİNLERİ

Alican DEĞER 16 May 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Amerika artık Ortadoğu'da barış adına hareket ettiğini söyleyemez. Çünkü sorunun bir parçası oldu. Ateşe atılan benzin oldu. Kaybedilen 58 can, yaralanan 3 bin kişinin akan kanı toprağı sularken "Barış sürecine bağlıyız" açıklaması komik kaçıyor. 

Bir Filistinlinin "Yarımız ölse de umurumuzda değil, hiç olmazsa diğer yarımız onuruyla yaşar" sözleri bana güvercinleri hatırlattı. Camlara vurup kendilerini feda eden güvercinlere. Güvercinler kendi yaşam alanlarına yapılan büyük binaların içine girebilmek için çok benzer bir davranışa bürünürler. Önce biri hızlıca uçarak bütün gücüyle kendisini cama vurur. Boynu veya kanadı kırılıp düşer. Ardından bir başkası gelir. Aynı cama aynı şiddetle çarpar. Sonra bir diğeri, bir diğeri. Ta ki cam kırılana kadar kendilerini feda ederler. Sonunda cam kırılır. Ve geride kalan tüm güvercinler zaten kendilerinin olan alana yapılmış binanın içine girerler.

İşte Filistin'de güvercinler bir bir cama vuruyorlar. Biri düşünce diğeri geliyor. Cam kırılana veya sonsuza kadar. 

Umarım bu konuda hassasiyeti olduğu açıklamaları yapan kimi İslam ülkeleri de sadece lafta kalmazlar. Bir yandan İsrail'in tavrını kınarken, diğer yandan kapalı kapılar ardından gizli anlaşmalara devam etmezler.