FİKSTÜRE VE BAŞAKŞEHİR'E BAKAR 

Mustafa YAŞAR 02 Nis 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Maça 1-0 önde başladı desek yeridir Galatasaray için.  

Feghouli’nin 7.dakikada gelen golü mücadele öncesi çokça öne çıkarılan Trabzonspor’a karşı oynadığı son 3 maçı kazanamama gerginliğini de bitirdi Aslan’ın.

Sonrasın da pekte seyir zevki olmayan, ne oynadıklarını en azından benim anlamadığım bir mücadeleye şahitlik ettik sahada.

Her iki takımın saman alevi atakları ile geçilen ilk 45 dakika sonrası  51.dakikada Yusuf Yazıcı ile mutlak gollük bir pozisyonu değerlendiremeyen Trabzonspor sonrasında Gomis’in golüne mani olamayınca mağlubiyeti de kaçınılmaz oldu.

Galatasaray dün kazanırken özellikle Mariano ve Nagatomo öne çıkan isimler oldu.

İş bitiriciliği ve azmine bir golle katkı koyan Gomis’de iyiler arasında yer aldı.

Şampiyonluk yolunda şimdi 7 final maçı var  Galatasaray’ın.

Sarı-Kırmızılılar önce ligden düşmemek için mücadele veren Gençlerbirliği ile deplasmanda, ardından amansız takipçisi Medipol Başakşehir ile  sahasında,  sonrasında yine  bir başka zorda ki takım olan  Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Ardından içeride Beşiktaş ile zorlu bir derbiye çıkacak olan Aslan, 32.haftada eğer bu süreçte iyi sonuçlar alamazsa muhtemelen kümede kalmak için uğraş veriyor olacak olan Teleset Mobilya Akhisarspor deplasmanına gidecek.

Evkur Yeni Malatyaspor ile sahasında karşılaşacak olan sarı-kırmızılıların bu sezon ki son rakibi ise İzmir deplasmanında Göztepe olacak.

Bana göre bir hayli zor bu fikstürde kayıplar yaşayacaktır Galatasaray.

O kayıplar ve yarışta ki rakiplerinin alacağı sonuçlar neyi gösterir kestirmek güç.

Ancak şu var ki dün Teleset Mobilya Akhisarspor'u net yanlış bir hakem kararı sonrası mağlup ederek yarışın için de iyiden iyiye var olan en yakın takipçisi Medipol Başakşehir, Galatasaray’ı en çok zorlayan rakip olacak orası da net!

Maçın hakemi Fırat Aydınus, Pereira’nın Selçuk’a yaptığı kasıtlı müdahalede kırmızı kartını  göstermeyerek yanlış yaparken, maçın genelinde sonuca etki edecek  kararlar vermedi diyebiliriz.