​EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI!

Mustafa YAŞAR 15 Eyl 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ludogorets, Braga, Hoffenheim.

Ludogorets, Braga, Hoffenheim.

Şampiyonlar Ligi’nde başlayan, Avrupa Ligi’nde süregelen mücadelede işte bu 3 takımla gruptan çıkan takım olmak için mücadele edecek Medipol Başakşehir.

O mücadelenin ilk ayağında sahasında Ludogorets sınavına çıktılar dün.

Maç öncesi teknik direktör Abdullah Avcı’nın "Geçmişiyle yaşayan, geleceğini organize edemez" sözleriyle motive etmeye çalıştığı futbolcuları maç boyunca bu ligdeki gelecekleri adına çokta ümit veren bir oyun sergilemediler doğrusu.

Maçın ilk 10 dakikasında topla daha çok oynayan ve erken gol arayan Medipol Başakşehir’di ancak sonrasında Bulgar ekibinin oyuna ağırlığını koyduğuna ve kontrolü ele geçirdiğine tanıklık ettik.

Temposunu kaybeden turuncu-lacivertliler beraberinde kalesinde pozisyonlar da verdi.

O dakikalarda Volkan Babacan kurtarışlarıyla öne çıkarken, doğrusu bu ya şans da yanlarındaydı.

Medipol Başakşehir’de sonuca etki edecek Visca, Mossoro, Elia ve Adebayor’un geçmiş maçlara oranla  etkisiz oyunu rakibe daha çok pozisyon sağlarken, golsüz sona eren ilk yarı sonrası ikinci yarı daha da hareketli bir mücadele izledik.

Konuk takımın yarının hemen başında bulduğu ve değerlendiremediği gol pozisyonu yürekleri ağızlara getirirken, ben dahil herkesin çok daha organize bir oyun beklediği  turuncu-lacivertliler kopuk kopuk oynamaya devam etti.

Avcı’nın Adebayor, Mevlüt Erdinç, Elia, Kerim Frei değişiklikleri biraz olsun oyunda tekrar üstünlüğü ele geçirmelerini sağlarken kalan dakikalarda gol için yüklenen Medipol Başakşehir ancak buna fırsat vermeyen de bir rakip izledik.

Ez cümle…

İyi bir başlangıç olmadı dün Medipol Başakşehir için.

Bu gruptan çıkmak istiyorlarsa içeride puan kaybetme lüksleri yok.

Dünü ilk elin günahı olmaz hanesine yazabilirler belki ama telafisi için umarım şans bulurlar.