EŞ ANLAMLI İHANET

Aslı SERTDEMİR 06 Ağu 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Şimdi size bahsedeceğim kişilerin her birini biliyor, tanıyorsunuz.

Şimdi size bahsedeceğim kişilerin her birini biliyor, tanıyorsunuz. Sahnede alkışlıyor, şarkılarını hep bir ağızdan söylüyorsunuz. Kızımızın sesi güzel mi güzel… Kısa sürede yakaladığı başarıyla, sahnelerin aranılan ismi oldu. Kaşesine iki sıfır daha ekledi. Özel hayatı da istikralı ve güzel gidiyordu. Yıllardır beraber olduğu dijital içerik üreticisi menajeriyle, geçen yaz evlendi. Fakat 3 ay sonra, boşanma kararı aldılar. Evliliği yürütemediklerini… Arkadaş kaldıklarını… Aralarında hiçbir sorun olmadığını, söylediler.  Tabi ki bu politik açıklamalar kimseye tatmin edici gelmedi. Her ne kadar ihanet iddialarını inkar etseler de… Edindiğim bilgilere göre, çiftin ayrılma sebebi ihanet! Hem de öyle aşina olduğumuz ihanetlerden de değil. Popçu kızımız, en yakın erkek arkadaşı ile kocasını basmış. Üstelik ‘’O’’ yakın arkadaş genç kızların gözdesi, sevilen başka bir popçu. Takip edenler görüyordur… Yeni şarkısı çıkan yakışıklı popçu ile menajer, sosyal medyada sık sık paylaşım yapıyorlarmış. İşin garip tarafı, bu ihanet çok kişi tarafından biliniyor. Ama kimse yazmıyor, konuşmuyor. Hatta bu hafta kafaları daha da karıştıran başka haberler çıktı. Çapkın menajerimiz, güya eski bir mankenle sevgiliymiş. Bu karmaşık hikayeden bizim çıkarmamız gereken derse… Eşlerimizi kadınlar kadar, erkeklere de kaptırma ihtimalimiz.    

Önyargılı…

Netflix gibi para ödeyerek bir şeyler izlediğimiz platformlardan, beklentimiz de yüksek oluyor. Ulusal kanallarda izlediğimiz filmlerin, dizilerin benzerlerini o platformlarda görmek istemiyoruz. Biz Netflix’den ‘’Hakan Muhafız’’ ‘’Kulüp’’ gibi dizilerin devamını beklerken… Çıta daha da yükselecek diye umut ederken… ‘’Zeytin Ağacı’’ diye bir dizi yayına girdi. Fragman, klişe yaz dizisi...  Ortadoğu reytingleri düşünülmüş oyucu seçimleriyle ‘’Bizimkiler yine batırmış!’’  dedirtiyor. Tüm bu ön yargılara rağmen, diziyi izlemeye başladım… İlk bölümü zar zor bitirdim. 2. bölümden sonra işin aslı astarı değişmeye başladı. Aile dizilimi, yüklerden kurtulmak filan derken… Konu bayağı ilgi çekici hale geldi. 8 bölümlük diziyi, hiç ara vermeden izledim. Konuyu, işlenişini ve çekimleri beğendim. Fakat Tuba Büyüküstün bu kadar tonlama ve vurgu hatası nasıl yapar? Kimse neden duymaz, uyarmaz? Murat Boz’sa şaşırttı! Kendisini aşmış, hiç beklenmedik bir performans sergilemiş. Seda Bakan bildiğimiz Seda, zorlama sempatik… Velhasıl kelam; fragmanı Ege'de geçen yaz dizisi tadında olmasa, izleyeni daha çok olur. 

Su müzesi

Eyüp Sultan Camii ve çevresi, zaman içerisinde yaşanan değişimlere karşı koyamadı. O muhteşem tarihi doku maalesef bozuldu. Bölgeyi koruma ve yenileme çalışmaları başlatıldı. Ve bu çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bozulan tarihi yapılar, aslına uygun şekilde bir bir restore ediliyor. Fatih Sultan Mehmed Külliyesi içerisinde yer alan ve uzun süredir virane halde bulunan hamamın, restorasyonu sonunda tamamlanmış. İstanbul’un ilk su kültürünü anlatan müzesi olarak ziyarete açılmış. Eyüpsultan Türbe Hamamı Müzesi, haftanın 6 günü sabah 09:00 ile akşam 18:00 saatleri arası açıkmış. İki ay boyunca da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecekmiş. İstanbul’u ve tarihini sevenlere duyurulur.