​ERKEN GELEN ŞAMPİYONLUK

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta Süper Lig'in 36. Haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek 23.kez şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Geçtiğimiz hafta Süper Lig’in 36. Haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek 23.kez şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Böylelikle Süper Lig 2022-2023 Şampiyonu Galatasaray olduğuna göre acaba ikincilik koltuğuna kim oturacak Beşiktaş mı yoksa Fenerbahçe mi soruları taraftarı heyecanlandırmaya devam ediyor. Galatasaray’ın ikinci başkanı Metin Öztürk; TFF talimatnamesine göre, ‘Şampiyonluğu kesin olan takım ilk iç saha maçında kupayı kaldırır.’ yazdığını iddia ederek TFF’den talepte bulunduklarını ve o kupanın pazar günü stada geleceğini üstüne basarak vurguladı. Bu davranış da futbolun iç siyaseti. Birbirimizi incitmek için özellikle yapıyoruz. Lig bittikten sonra değil de Fenerbahçe karşılaşması sonrası o kupayı kaldırmazlarsa eksik kalır. Ee bir de şu açıdan bakalım, Fenerbahçe maçı kazanırsa, Galatasaray yenilgi üzerine mi kupa kaldıracak? Derbinin biletleri birinci kategoride 18bin ₺’den başlayıp 13. Kategoriden 500 ₺’ye kadar değişiyor.

Neyse benim temennim ikincilik koltuğunda Beşiktaş’ı görmek. Bu sene şampiyonluğu çok küçük bir farkla kaçırdığımıza inanıyorum. Transfer sezonundan sonra önümüzdeki senenin şeması da oturmuş olacak. Son olarak taraftara buradan seslenmek istiyorum. Evet kazandınız, şampiyonluğu erken belirlediniz ama şampiyon oldunuz diye de sabahın 4’ün de ara sokaklarda kornalara basarak yüksek müzik sesini bağırtarak yaptığınız kutlamanın topluma, insanlara rahatsızlık verdiğinin keşke farkında olsanız. Umarım bir gün eğlenmeyi de öğreneceğiz.