Vakıf Katılım web

EKRANLARIN ÖZLENENLERİ

Fehmi KETENCİ 28 Mar 2022

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Başlığa bakınca bu özlenenler nelerdir diye biraz olsun kafanızı yorduğunuzu hisseder gibiyim.

      Başlığa bakınca bu özlenenler nelerdir diye biraz olsun kafanızı yorduğunuzu hisseder gibiyim. Doğrudur, eskiden olup da asıl olması gereken pandemi nedeniyle evlere tıkıldığımız dönemlerde özlemini çektiğimiz bazı programlar neredeyse ekranların tozlu raflarına kaldırılmışlardı. Eskiden hemen hemen tüm kanallarda haftanın bir günü de olsa müzik-eğlence programları ekranseverlerin ihtiyaçlarını gideren programlardı. Son yıllarda uzunca süredir artık bu programlar neredeyse iyice unutuldu ve doğal olarak da unutturuldular. İbrahim Tatlıses “İbo Show” programlarına ara vermişti. 2020 yıllarında Star TV’de cumartesi akşamları tetrar yayınlanmaya başlayan “İbo Show” programı bu özlemi biraz olsun gidermeye başlamıştı ki, sonra nedense buna da ara verildi. Bu sıralar her hafta pazar geceleri Star TV’de tekrar ekranlara gelmeye başladı.

      Bu tür müzik-eğlence programları eskiden olduğu gibi daha da çoğalmalı.

      Uzunca bir süredir ilgiyle izlediğim; cumartesi akşamları Kanal D’de akşam saat

20.00’de başlayıp gece yarısına kadar devam eden müzik-eğlence programı

“Şarkılar Bizi söyler”in 26 Mart gecesi yayınlanan “Damar Arabesk Gecesi” adlı bölümünü bu köşede akılda kalanlarıyla anlatmak için bu kez sonuna kadar baştan sona izledim.

      Sanat Müzigimizin güzel sesli yorumcusu Sibel Can, müzik dünyamızın çok beğenilen besteci-yorumcu sanatçısı Hakan Altun ve klarnet virtiözü, genç nesil efsane yorumcusu Hüsnü Şenlendirici’nin birlikte sundukları ve yorumladıkları şarkılarının yanı sıra, konuk ettikleri sanatçılarla birlikte canlı performans tadında ilgiyle takip edilen program, anılarda kalan ve ekranseverlerin özlenen müzik eğlence coşkusunu yeniden ekranlara taşıyor.

      Her yayınlandığı geceye; “Karışık Kaset Gecesi”, “Karadeniz Gecesi”, “Gazino Gecesi” v.b. gibi farlılık katan isimleri ve içerik özellikleriyle yayınlanan “Sarkılar Bizi söyler” adlı müzik eğlence programının yapımcılığını; Poll Production by Polat Yağcı üstlenmiş. Programlar önceden çekiliyor olmasına rağmen dekoru, özellikle canlı performans görselliğini yansıtan kurgusu ve tüm katılan sanatçıların canlı performans olarak şarkıları yorumlamalarıyla izleyenlere, canlı konserler niteliğinde keyifli konser yayını izleme özelliğiyle oldukça keyifli bir müzük-eğlence gecesi yaşatıyor.

      “Damar Arabesk Gecesi” konseptli program “İki gözüm İki Çeşme” adlı şarkıyla açılış yaptı. Programın bölüm konuk sanatçıları; uzun zamandır gözler önünde olmayanlardı. Sayısız besteleri ve bestelerini kendi özel yorumlamasıyla, bilinen bir zamanların efsane arabesk sanatçısı uzun süredir yurt dışında yaşayan Cengiz İmren, kendi, özgün, çok bilinen bestelerinden oluşan muhteşem bir konser sundu. Yine yurt dışında yaşayan bir zamanların çocuk sanatçısı, 90’lı yıllara damgasını vuran Kader, arabesk müziğin güçlü yorumcusu Hintçe ve Arapça şarkılarıyla Cansever, Fantezi ve arabesk müziğin yükselen sesi Ceyhun Damla ve Emrah Öz.

      “Uzun zamandır özlem duyulan müzik-eğlence programlarının ne kadar özlendiğini gösteren bir yapım “Şarkılar Bizi Söyler”. Umarın devam eder. Yapısı, içerik kurgusunun zenginliği ve özellikle de canlı performans gibi sunulan program beğeni ile izlenmeye devam edecektir..

BİR TUTAM TEBESSÜM

İKİ GEÇİDİNİZ OLUR!

     Mısır hükümeti Kızıl Deniz’in altına tüp geçit yapmak için ihale açar.

     İhaleye İngiltere’den, Amerika’dan, Japonya’dan ve Türkiye’den de bizim Temel’in

firması olmak üzere birer firma katılır.

     Firmaları teker teker mülakat için çağırırlar ve kendilerinden aydınlatıcı teknik bilgi isterler.

     İngiliz firması: “Biz iki taraftanda eşzamanlı olarak tüneli kazmaya başlarız ve denizin altında tam ortada bulusuruz. Tüneller arasında maksimum bir metre fark olur. 30 metre enindeki tünelde de bir metrelik yanılmayı rahatlıkla düzeltiriz” derler.

     Amerikan firması: “Biz de iki taraftan kazmaya başlarız ve tünelin iki ucunu tam ortada

         buluştururuz. İki uc arasında maksimum elli santim fark olur” der.

      Japon firması: “Biz iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz. Maksimum yirmi santim fark olur” der.

      Sıra bizim Temel’e gelir.

      Temel: “Valla biz de iki taraftan kazmaya başlarız. Her iki tünel ucuyla ortada buluştuk, buluştuk... Baktik ki buluşamadik o zaman iki geçidiniz olur!...” der.