ECE SEÇKİN BEN BU KIZI EUROVİSİON'A YAKIŞTIRIYORUM

Micheal KUYUCU 11 Şub 2022

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Son birkaç yılda Türk pop müziğinde ağır ve emin adımlarla tırmanışta olan bir yorumcu var.

Son birkaç yılda Türk pop müziğinde ağır ve emin adımlarla tırmanışta olan bir yorumcu var. Adı: Ece Seçkin. İlk patlamasını 2015 yılında “Aman Aman” adlı şarkı ile yaptı. Sonrasında her ürettiğinde bir tık üste çıkmayı başardı.

Dünyanın ilgisini çeken bir yorumcu

Ece Seçkin Türkiye’deki kariyerinin yanı sıra dünyaca ünlü yorumcu Enrique Iglaseas ile de çok başarılı bir düet atarak yurt dışına yönelik güzel bir atılım da yaptı. “Nos Fuimos Lejos” adlı şarkıda Iglaseas ile düet yapan Ece Seçkin “Adeyo” – “Dibine Dibine”  - “Yastık” gibi şarkılarla önemli hitlere de imza attı. 

Dünyaca ünlü mobil oyun markası PUBG Mobile Türkiye için “Zafer İçin Doğanlar” adlı şarkıyı yaptı ve markanın yüzü oldu. Ece nefes kesen bir klibe de imza attı. “Ben de bu oyunu oynadığım için reklam müziğini hazırlamak zor olmadı” diyen Ece Seçkin, “Zafer İçin Doğanlar” reklam filminin klibinde dublör kullanmadan gerçek silahlarla “Arka Sokaklar” dizisini aratmayacak sahnelerle çıktı karşımıza.

Müziğe kadar özel hayatıyla da örnek

Ece’nin hoşuma giden bir kişisel özelliği de müzik dışında sadece bir tek kişi ile magazinde anıldı. Bu kişi ile de evlendi. Yani kız öyle magazin aşkları, bilmem ne haberleri ve ucuz şöhret peşinde değil. Son dönemlerde popüler olan popçulardan bazen iğreniyorum. Çünkü haber olmak adına akla gelen her türlü taklayı atıyorlar. Ucuz haber olarak kendilerini bir yelere getireceklerini sanıyorlar. Doğallık kisvesi altında kendilerini rezil ediyorlar. Ece Seçkin bunların tam tersine hareket ediyor. Özellikle sosyal medya hesabında Instagram’da o kadar doğal ve güzel fotoğraflar paylaşıyor ki takip edilmesi gereken hesaplardan biri.

Bugün popçuların imajlarına bakınca hep kendilerini olduğundan daha büyük, daha yaşlı gösterme çabası içinde olduklarını görüyorum ve çok şaşırıyorum. Ece ise “ben imajımı kendimi kendim yapıyorum ve genç görünmeyi seviyorum” dedi. Zaten yaşlanacaksın ne lüzum var şimdiden orta yaş Maksim Gazinosu assolistleri gibi piyasaya çıkmaya. Ece, genç bir kız gibi (ki zaten öyle) tüm fotoğraflarında ve kliplerinde doğal bir havada çıkıyor.

Yeni şarkısının klibi beş günde 1 milyon izlendi

Geçtiğimiz günlerde “Sen Hala Ordasın” adlı single’ını yayınladı. Yeni nesle hitap eden bir şarkı olduğu için “Sen Hala Ordasın” hemen dikkatleri çekti. Said Dağdeviren ve İdil Dizdar’ın yönetmenliğinde kameralar karşısına geçen Ece Seçkin, şarkının ruhunu yansıtan bir klip çekmiş. Video klip 5 günde 1 milyondan fazla kez izlendi.  

Onun bu klibini izlerken aklıma Eurovision Şarkı Yarışması geldi. Aslında bu yarışma aklımdan hiç çıkmıyor ama şöyle diyeyim Ece Seçkin ve Eurovision geldi aklıma. Şöyle bir düşündüm, böylesine modern ve kaliteli bir genç kızımız var. Pop dünyasında başarı ivmesi yükseliyor. Neden Ece ile Türkiye Eurovision’a katılmasın?  Bence yakışır çünkü kız eğitimli, yetenekli, özel hayatında dikkatli ve modern Türkiye’yi çok güzel yansıtan bir görüntü.

Yeni TRT yönetiminin vizyonu çok güçlü

TRT yönetimi yeni değişti. Yeni genel müdür Zahid Sobacı ve Ahmet Albayrak, Hasan Öymez müthiş bir ekip. İlk kez TRT’de uygulanan bir yönetim şekli ile iş akademisyenlere teslim edilmiş. Yapacakları çok iş var. Biraz yavaş gittiklerini söyleyebilirim ama belli ki attıkları adımları yanlış yapmamak adına iyi hesaplıyorlar.

2022 için fırsatı gitti ama 2023 yılı bir fırsat var. Acaba Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yaşında Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışmasına soksalar, Ece Seçkin gibi hem sanatıyla hem de itinalı özel hayatıyla bir başarı sembolü olan bir yorumcu ile yarışmaya katılsak ne kadar güzel olur değil mi? Bir de yarışmada ilk üçe girdik mi hatta birinci olduk mu seyredin siz memleketteki cümbüşü.