DÜDÜK SESİYLE ÇIKAN TANSİYON

Serkan KARA 23 Eki 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Öncelikle herkesin konuştuğu konulardan başlamak gerekirse;

RAKİP ANALİZİNDE BOĞULANLAR

İlk olarak hem Galatasaray hem de Fenerbahçe kendi oyunlarından çok rakibin oyununu düşünmüşler maçtan önce. Oysa ne der bizim ünlü futbol bilgini yöneticilerimiz:

“Bizim gibi büyük kulüpler her zaman kendi futbolunu oynar ve rakibe bunu kabul ettirir.”  

Fenerbahçe’nin Aykut Kocaman ile birlikte bu tarz maçlarda zaten önce rakibi oynatmama düşüncesine alışık olsak da, İgor Tudor yönetimindeki Galatasaray da dün akşam gol yemezsem bir tane atarım düşüncesiyle sahadaydı.

HATALAR OYUNU

Hakem Cüneyt Çakır, gerçekten kötü bir maç yönetti ve zaten pamuk ipliğine bağlı olan ortamı daha da gerdi. Bir çok futbolsever Fenerbahçe’nin sayılmayan golünde Cüneyt Çakır’ın faul kararı vererek yanıldığını düşünse de, ben kararın doğru olduğuna inanıyorum. Orta sahada sert bir kayarak rakibine sert bir müdahale yapan Denayer ise kırmızı görmediği için oldukça şanslıydı. Ve son olarak Galatasaray’ın verilmeyen penaltısında Cüneyt Çakır’ın ne düşündüğünü merak ediyorum.

Türk futbolseverlerin gözünden kaçan ve ilgisini çekmeyen diğer noktalar ise;

KENDİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAYAN OTORİTE SAHİBİ

Taraftarın sahaya attığı bir madde çok normal karşılanıyor bizim ülkemizde. Dün akşam da böyle bir olay yaşandı ama kimse umursamadı. Önce birkaç tane isabetsiz su şişeleri atıldı, daha sonra maçın yan hakemi Tarık Ongun’un suratına isabet etti bir cisim. Ancak her şey normalmiş gibi devam etti maç. Bu duruma hakemler niye bir tepki vermez anlam veremiyorum. Hakemin maçı devam ettirmesi, bu saçma ve kanun dışı hareketi normalleştirmekten başka hiçbir işe yaramıyor. “Bir tane taraftarın hareketi yüzünden maç mı iptal edilir?” diyebilirsiniz ama eğer uyguladığınız sistemle o taraftarı bulamıyorsanız, gerekirse o eğlence sonlandırılır.

HALA BİR DÜNYA DERBİSİ

Dün akşam ki dünya derbisi otuzdan fazla ülkede yayınlandı. Bu Türk futbolu için bir rekor ancak bunu sadece yabancı futbolcu sınırlamasındaki genişletmeyle olduğunu düşünmek at gözlüğüyle bakmaktan başka bir şey değil. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi on yıl önce de dünya derbisiydi ancak yayıncı kuruluş uluslararası platformda da ücretli ve pahalı olduğu için yurtdışında kimse ona para vermiyordu.

Kısacası alınan sonuçtan her iki takım da memnun ve kazanamazsak, kaybetmeyelim diyerek çıkmışlar sahaya. Futbolda aldığınız risk ne kadar az olursa taraftara verdiğiniz keyif ve aldığınız sonuç o kadar kısır olur. Maalesef dün akşam düdük sesleri dışında kimsenin tansiyonu yükselmedi, kalbi güm güm atmadı. Türkiye için standart, dünya için vasatın altında bir maç izledik.