DOSTLUĞU ZEDELEMEK KİME YARAYACAKTIR!

Fehmi KETENCİ 07 May 2022

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
2021-2022 Spor Toto Süper Ligi Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu belli oldu.

      2021-2022 Spor Toto Süper Ligi Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu belli oldu. Şampiyonluk kutlamaları Trabzon ve çevresinde tüm hızıyla devam ediyor. Bu arada, son iki haftası oynanacak maçlar sonrasında lig ikincisi ve ligden düşecek takımlar da tam olarak belli olacak. Lig bitiyor ama yaşananlarıyla Türk futboluna verilen zararları ile geride bırakılanlar pek de unutulacak şeyler değil.

      Şampiyonluk yolundaki bu süreçte neler oldu? Söylentiler havuzunda oldukça biriken dillendirilen hakem sorunları, TFF’nin kontrolü elinden kaçırarak yaşananlardan Trabzonspor’a mal edilenler, Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda kollanıp kollanılmadığı söylentileri, siyasetin gölgesi dedikoduları her ne kadar ortada duruyor olsa da, bu ortamda çaba göstererek mutlu sona ulaşabilen Trabzonspor’u ve bu başarıya imza atan Abdullah Avcı ve Teknik Ekibini, tüm futbolcularını kutluyorum. İyi oynadılar, uzun süre ligi domine ettiler, hakederek şampiyon oldular.

      Ancak, kısa bir notu ikinci kez de olsa buraya aktarmadan geçemeyeceğim; Başkan dahil, Trabzonspor yönetiminin 2010-201 yılı şampiyonluğu konusunu hala ısıtıp ısıtıp ortaya atma hazımsızlığının etkisinde olduklarını rahatlıkla görebiliyoruz. Şampiyonluk karşılaşması gecesi, Fenerbahçe-Trabzonspor dostluklarını rencide eden ve yaralayan, amacını fazlasıyla aşan o pankartın trübünlere asılmasına izin veren, göz yumanlar ve hala suskun kalanlar, spor tarihine kötü ve izi asla silinmeyecek kalıcı bir notun düşülmesine neden oldular. Hele hele, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini de yürüten Ahmet Ağaoğlu’nun bu yaşananlara sessiz kalması unutulmayacak, gittikçe kronikleşecek bir olumsuzluğun, sanal bir şiddet ortamının temelin atmıştır.

      Bu hiç ama hiç yakışmadı. Bu iş nerelere varır bilinmez ama, TBMM’de hazırlanan yeni Spor Yasasıyla ne kadar örtüşecek bekleyelim göreceğiz. Fenerbahçe ile Trabzonspor bu lig kaldıkça daha çok karşılaşacaklar, bundan böyle neler olacak, bu durumu hala seyreden, Fenerbahçe sahasındaki karşılaşmalarda, yüksek tezahurat yaptın, gürültü yaptın, küfür edildi v.b. gibi benzeri şeylerle ceza yağdıran TFF ve Ceza Kurulları bu konuda neler yapacak bekleyelim göreceğiz. Bu şiddet çağrıştıran kışkırtıcı, kötü pankart olayı ister istemez, bir Rizespor karşılaşması sonrasında Trabzon Havaalanı’na giden Fenerbahçe futbolcu ve yöneticilerini taşıyan takım otobusünün yaşadığı silahlı saldırı konusunu yeniden gündeme getirdi. O günü hatırlamayanların, bu konuda hiçbir şey yapmayanların, iki kulüp arasında gereksiz gerginliği körükleyerek hala sürdürmeye çalışmaları, hadsizlik, haksızlık ve vefasızlıktlr.

      Geçen hafta yazmıştım, “Trabzonspor’un Naklen Yayın Gelirleri’nde dördüncü büyük olarak eşit pay alması konusunda yaptıklarında, o dönem Kulüpler Birliği Başkanı da olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a vefa borcu olduğu belleklerden silinmemiştir, unutulmamıştır. Fenerbahçe ve Trabzonspor futbolumuzda şampiyonluklar kazanan, yıllardır sahadaki ezeli rekabetlerinın yanı sıra ebedi dostlukları sürdürmeye çalışan, futbolumuzun olmazsa olmaz iki güzide takımıdır. Bu asla unutulmamalıdır.

        Bu arada, ligdki durumları pek de iç açıcı olmayan dört büyüklerden şimdilik birkaç cümle ile söz etmek gerekecek.

      Galatasaray, kötü gidişini sürdürüyor. Kulüp yönetimindeki belirsizlik tam bir karmaşa. Var olan başkanın rahatsızlığı sürüyor. Sıralamadaki yeri iyi değil.

      Beşiktaş yeni hocasıyla biraz toparlanmış gibi.

      Fenerbahçe ise tam bir kara kutu gibi. İsmail Kartal’ın teknik çalıştırıcı olarak başarılı bir dönem geçiren Fenerbahçe Lig ikinciliğinin en güçlü adayı basının yoğun desteği ve yaratılan algı operasyonunun gazıyla son Şampiyonlar Ligi’ne gidecek ikinci takım olma yolunda ama, transferler ve yabancı yeni çalıştırıcı konusu tam bir muamma. Ali Koç’un kafası iyice karışık. İsmail Kartal ile devam mı, yoksa sözü edilen yabancı çalıştırıcılardan biri mi? Fenerbahçe’yi ve Fenerbahçe’de yaşananları haftaya ayrıntılı analiz edeceğiz.

      Süper Lig’de hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması bekleniyor şimdi, şanslar ve form durumları neredeyse eşit gibi. Kim kazanır bilinmiyor. Bu heyecan neler getirir göreceğiz.