Vakıf Katılım web

DOLANDIRICILIKLAR NEDEN ARTIYOR

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Ankara'da gelir seviyesi yüksek eğitimli isimlerin karıştığı bir dolandırıcılık davası var.

Ankara’da gelir seviyesi yüksek eğitimli isimlerin karıştığı bir dolandırıcılık davası var.

Ankara’da bir iş adamının 400 bin liralık senedini akademisyen olan Oğuz A. ile birlikte sahte imza ile icraya veren Mehmet T. hakkında “resmi belgede sahtecilik”, “kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava başladı. Sanık Oğuz A. ifadesinde sahte imzalı olduğu resmi olarak tespit edilen senedi icraya verdiğini itiraf etti.

Bu davada dikkat çeken nokta toplumda göz önünde olan ve örnek kabul edilen isimlerin sahte imza atarak evraklar düzenlemesi.

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.  Ankaralı iş adamı Orhan Aytekin'in de arasında bulunduğu 5 kişi ve 2 şirket mağdur sıfatıyla dosyada bulunuyor. Sahte evrak ile başlatılan icra işlemlerinde Aytekin ailesinin 30 milyon değerindeki gayrimenkullerine de haciz ve tedbir konulmuş durumda.

Bu dava bir örnek adliyelerde sahte imzalar ya da evraklarla insanların mağdur edildiği yüzlerce dava var. Hayatın olağan akışı içinde kendi hayatlarında olan insanlar bir sabah uyandıklarında milyonlarca TL tutarındaki icralarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bitmeyen dava süreçleri, yitik hayatlar ve zorluklara dayanamayan vefat eden insanlar. Kalemime takılan örneği sizlerle paylaşmak istedim..