DİVA MI - BEYONCE Mİ?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Türk sanat müziğinin dev ismi, Diva Bülent Ersoy'un söz ve müziği Tarkan'a ait olan "Ümit Hırsızı" isimli şarkısı yayında.

Dinlemeye doyamadığım çok güzel bir şarkı olmuş, klibide bir harika fakat şarkının klibi yayımlandığı gibi sosyal medya gündeminde en çok konuşulanlar arasına girdi. Ne yazık ki Diva Bülent Ersoy’un klip ve fotoğraflarda kullandığı kostüm ve aksesuarlar daha önce bire bir Beyonce tarafından kullanılan kostümler ve aksesuarları anımsatıyor. Ve buda akıllara Diva Bülent Ersoy’un imajı için Beyonce’den mi esinlendiler sorularını akıllara getiriyor.  Nihat Odabaşının çektiği klipte ortalık karışınca eleştirilerle ilgili Nihat Odabaşı sosyal medya hesabından;

 “Otantik bir iş yapılacaksa hepimiz aynı yere bakarız...  Fas’a, Osmanlı’ya, Anadolu’ya hatta kendi memleketim Urfa’ya. Eminim Beyonce’de, Madonna’da oraya bakıyordur bu işleri yaparken. Şarkının teması bu iken taklit mi eyvah tribine hiç girmem. Hamamı da yüzdeki takıları da ne ilk kullananım ne de son.” açıklamasını paylaştı.

Açıkçası ben bu açıklamadan hayır efendim ne Beyonce ne de başka kimseden fikir almadık gibi bir anlam çıkaramadım. Tam aksine önce kim yapmışsa bizde onun fikrini birebir aldık kopyala yapıştır yaptık anlamı bana daha yakın gibi geldi. Açıkçası hem şarkıda hem klipte ismi geçen insanlar Türkiye’nin işinde en başarılı, en yaratıcı isimleri. Ama gelin görün ki özgün bir proje yaratmak kimi zaman ya zor ya da imkânsız olabiliyor. Ben isterdim ki eğer birinden kopya çekilecekse o kişi Bülent Ersoy olmalıydı. Bülent Ersoy’un klibi bir başkasına benzetilmemeliydi. Tabii ki bu söylentiler ne sözü müziği Tarkan’a ait olan şarkıya ne de Diva Bülent Ersoy’un ışığına gölge düşüremeyecek.

Sevgi ve müzikle kalın...