Vakıf Katılım web

DEPLASMANDA S.O.S VERİYOR

Mustafa YAŞAR 21 Ara 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Son üç deplasman maçından mağlubiyetle ayrılan Aytemiz Alanyaspor bu anlamda S.O.S veriyor.

Süper Lig lideri Aytemiz Alanyaspor, 2 maç üst üste mağlup olduktan sonra geçtiğimiz hafta aldığı Beşiktaş galibiyetiyle bulunduğu yerde tesadüfen olmadığını gösterdi.

Ancak…

Akdeniz ekibi için takipçileri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kaybettiği haftada kazanmak hem geçmiş kayıplarını telafi etmek, hem de puan farkını açmak demekti.

Yalçın Koşukavak ile ilk sınavına çıkan ligin en alt sırasındaki Yukatel Denizlispor ise bu anlamda tam da dişine göre bir rakipti.

Alanyaspor’un önemli oyuncusu Babacar kırmızı kart cezası nedeniyle Denizlispor karşısında forma giyemezken, koronavirüs tedavisi gören ve iki haftadır forma giyemediği için yokluğu çok hissedilen Efecan Karaca ise maça yedekler arasında başladı.

Ev sahibi Rodallega’nın ayağından bulduğu erken golle devreyi önde kaparken; bu yarıda topla daha çok oynayan ancak gol yollarında etkisiz bir Alanyaspor izledik.

İkinci 45 dakikaya Efecan Karaca’yı oyuna alarak başlayan Akdeniz ekibi hücumdaki etkinliğini daha da arttırırken aradığı golü bulamadı ve kritik bir 3 puan kaybı daha yaşadı.

Sözün özü…

Son üç deplasman maçından mağlubiyetle ayrılan Aytemiz Alanyaspor bu anlamda S.O.S veriyor.

Ligin en çok gol yiyen iki takımından biri olan ve dünkü maç öncesi sadece bir galibiyeti bulunan son sıradaki Denizlispor karşısında kağıt üzerinde favori çıktıkları maçtan yenilgiyle ayrılmalarını birçok otorite gibi ben de beklemiyordum ama zorda ve mutlak kazanmak isteyen rakipleri karşısında erken yedikleri golün altından kalkamayınca  puan kaybı yaşamaları da kaçınılmaz oldu.

Ligi domine eden Akdeniz ekibinin bir an önce deplasman zafiyetine son vermesi gerekiyor.

Aksi halde sadece içeride kazanarak zirvede kalmaları oldukça güç.