DEPLASMAN FOBİSİ HORTLARSA

Mustafa YAŞAR 05 Şub 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Şampiyonluk mücadelesi verdiği Beşiktaş'ın Bursaspor'a, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ne ve dün de Medipol Başakşehir'in Atiker Konyaspor'a 2 puan bıraktığı haftada Galatasaray için Sivasspor karşısında alınacak bir galibiyet her anlamda  değerli olacaktı ancak olmadı.

Bu sezon Tudor ile deplasmandan eli boş dönmeyi kanıksayan sarı-kırmızılılar, Terim ile çıkılan Kayserispor deplasmanında bu kötü gidişatı sonlandırmıştı ancak dün o hastalık yeniden nüksedince CimBom, Sivas’tan eli boş döndü.

İlk yarıda rakip kaleyi 5 kez yoklayan ve 1 sonuca etki etmeyen isabet sağlayan Galatasaray, topla oynama oranlarında da Sivasspor’un gerisinde kalınca kalesinde gördüğü tek gole karşılık vermekte de zorlandı haliyle.

Fatih Terim’in  ara transfer döneminin son gününde Inter'den kiralık olarak kadroya dahil edilen Japon oyuncu Yuto Nagatomo’yu  Iasmin Latovlevici’nin yerine tercihi istenileni vermezken, sarı-kırmızılıların tutuk ve üretken olmayan futbolu gözlerden kaçmadı.

İkinci yarıda ilk taktik değişikliği  60.dakikada skor 2-0 iken Tolga Cigerci'nin yerine Eren Derdiyok'u oyuna alarak yapan Fatih Terim, sonrasında 68'de Sofiane Feghouli, Younes Belhanda değişikliğine giderek topa daha çok sahip olma ve skor üretmeyi hedefledi.

79’da ve bana göre çok da ideal bir dakikada gelen Eren Derdiyok golü Aslan’a yetmezken, Terim döneminin ilk kaybı da yaşanmış oldu.

Geçtiğimiz hafta içeride kazandıkları Osmanlıspor maçı sonrası yazımda, Galatasaray için “Haftaya Sivas deplasmanı onlar için zor geçmeye aday maçlardan biri olacak. Sonrasında içeride oynayacakları Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarında alacakları sonuçları görünce Galatasaray’ın şampiyonluk yarışı için daha net ifadeler kullanabiliriz diye düşünüyorum.” yazmıştım.

Dün o görüşüm perçinlenmiş oldu bir nevi.   

Bakalım Antalyaspor karşısında nasıl bir Galatasaray izleyeceğiz haftaya?

Perşembe akşamı Ziraat Türkiye Kupası’nda 2-2’nin rövanşında Atiker Konyaspor ile oynayacakları maçta alacakları sonuçta ayrıca merak konusudur artık Galatasaraylılar için.