Vakıf Katılım web

DENEMELER, YANILMALAR

Aytekin AKAY 05 Kas 2018

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
Bazen kazanacağını sanarken, hesapta olmayan değişiklikler ve rakibin yeni bir oyuna geçmesi planlarınızı bozabilir.

İlk devrenin ortasında şık bir gol bulan Trabzonspor’dan beklenen, farkı açmasıydı. Oysa, zor yiyen ama kolay da atamayan bir rakibi olduğunu unuttu. İlk devrede ya da ikinci devrenin başında Trabzonspor 1 gol daha bulabilseydi, muhtemelen galibiyet gelirdi. 

Samet Aybaba’nın takımı ikinci devrenin son yarım saatini Trabzonspor yarı alanında oynadı. Nasıl olsa kaybedeceği hiçbir şey yoktu. Bu zaman içinde Trabzonspor neredeyse rakip Alana geçemedi ki, ev sahibi takım için büyük eksiklik. Trabzonspor kendi evinde bu kadar mahkum oynamamalı. Rakibine 10 korner vermemeli. Latovlevici, Bursa sol kanadını öyle bir kullandı ki, zaman zaman kanat forvete bile dönüştü. 

Trabzonspor’da Ünal Karaman oyuncu değişiklikleri ile maçın kaderine etki etti mi? Tartışılır. Giren oyuncuların takıma katkısı olmadı. Bursaspor için ise tam tersi. Teknik adamlar bazen şunu düşünür; “Deneyelim, görelim.” Oysa deneyelim görelimden çok, maçın kendi içindeki sistematiğine göre hareket etmeliler. Aslında, 65’den sonra oyundan düşen Trabzonspor, orta sahaya daha enerjik birini alsaydı, kanada Nwekame’yi katsaydı, daha farklı olabilirdi. Tabii bizim dediğimiz de deneme yanılma. Olcay Şahan iyi bir oyuncu ve kanatta, hem ofans hem de defansif görevini yapıyor. Ortaya geçseydi, 10 numara pozisyonunda olsaydı, en azından top daha fazla Trabzonspor’da kalırdı. Sorun topun Bursaspor’da olması ve son yarım saat Bursa Trabzon 18’inde. Gol yemesi doğal. Hatta daha erken bir gol yese, belki mağlub da olabilirdi. 

Burak’ın oyundan alınması sonrasında gösterdiği tepki, hocanın verdiği kararı tanımıyorum anlamındaki el kol hareketleri ne kadar doğru? Tepkisi yanlıştı. Herkes oyunda kalmak istiyor ama bir teknik adamı var takımın ve kararları o veriyor. 

Trabzonspor, üste bir hamle yapacağı haftayı yine ıskaladı. Kazansa yukarıda olacak. 3 haftada 6 puan kaybedince orta ile üst arasındaki yerinde kaldı. Maçın 1 saatinde Trabzonspor, son yarım saatinde Bursaspor hakimiyeti vardı. Ders çıkarılabilecek bir maç. Burak’ın tepkisi ve taraftarın ona tepkisi. Her ikisi de yanlıştı.