DAVUTOĞLU VE BABACAN SONUNDA NUH'UN GEMİLERİ İNŞA ETTİ

Yaşar İÇEN 13 Mar 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Doğrusu bu ara kimselerin gözü kulağı siyasette değil. Felaket tellallarının verdiği gazla herkes düşmüş maske, kolonya, makarna, deterjan peşine!

Geldi, geliyor, gelemiyor, rötar yapabilir, olmayabilir, birleşebilirler derken Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan Koronavirüs gölgesinde partilerinin resmî açılış ilanını yaptı...

Doğrusu bu ara kimselerin gözü kulağı siyasette değil. Felaket tellallarının verdiği gazla herkes düşmüş maske, kolonya, makarna, deterjan peşine!

Buradan bir kez daha yazalım üstümüzde kalmasın toplum vebali; piyasayı ve sosyal mecrayı ülkeyi kaosa sürüklemek adına tedirgin edenlere derhal müdahale edilmeli! Öyle hiç aramaya, şikayet edin demeye gerek yok. Görevliler çıksın sokaklara zincir büyük marketlerde bile karaborsa satışlar yapılıyor!

Evet gelelim bu ara koronavirüs gölgesinde kalan siyaset dünyamıza... Babacan ve Davutoğlu yeni siyasi adreslerini açıkladı. Birkaç yıldır zikrettiğim ‘vatandaş siyaset fesadından komada bu sebepten teşkilatlara istenen katılım ve destek olmayacak bundan böyle’ cümlemin gerçekliğini Davutoğlu ve Babacan da yaşadı. İletilen teklifler geri çevrildi ve bence bu sebepten her iki parti de bir iki yıl öncesinde yapılan büyük lansmanın tam aksine gazı kaçmış kola tadında çıktı sahneye.

Her ikisinin ana kadro isimlerine baktığımız zaman ‘AK Parti kökenli’ isimlerin öne çıktığını görebiliriz. Ne kadar enteresan! Aynı fikir, aynı, yansıma, aynı isimler...

2 Temmuz 2019 tarihli köşe yazımda ‘Davutoğlu ve Babacan Nuh’un Gemilerini inşa edecek’ demiştim. Her zaman ki gibi ‘aaaa yok daha neler’ sesleri yükselmişti. Tarih oldu 13 Mart 2020 ve ben daha öteye giderek ‘Davutoğlu ve Babacan Nuh’un Gemilerini inşa etti hadi hayırlı olsun ülkeye’ diyorum...

Her iki partinin amacı bence iktidar olmak değil. Üç beş puan da olsa AK Parti tabanından gelen isimlerle AK Partili yönetimin ortağı olmak. Göreceğiz...

Ve gelelim muhalefet partilerine. ‘Körler sağırlar birbirini ağırlar’ durumu halâ devam ediyor...’ Oylarımı geri ver, biz olmasaydık siz bu mecliste yer alamazdınız, sizi tanımıyoruz...’ türevi suçlamalarla bir ileri iki geri adım atan muhalefet partilerinin çatırdama sesleri yakındır yazın bir yere! Çünkü ne seçmenine, ne teşkilatına, ne de birbirine karşı samimi olmadılar. Ve bunca tartışma, çatırdama arasında uzun zamandır beklediğim vekil istifaları da sinyallerini vermeye başladı! Ki ilerleyen süreçte bu istifalar daha da hız kazanacak bilhassa Saadet Partisi ve İyi Parti’den! Yazın bir yere... Muhalefetten istifa edecek vekiller, isimler ve teşkilatlar AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bünyesine dahil olacak.

Uzun zamandır HDP hakkında ne gördüğüm soruluyor. Elbette var okuduklarım ve geleceğe dair ön gördüklerim. Bu başlığı da ilerleyen günlere bırakalım mı?