Vakıf Katılım web

DARBELİ

Aslı SERTDEMİR 22 May 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Ebru Gündeş; "Reza bana sadık değil!" diyerek boşanma kararı aldıktan sonra, çarşı pazar karıştı.

Ebru Gündeş; “Reza bana sadık değil!” diyerek boşanma kararı aldıktan sonra, çarşı pazar karıştı. Nedense bir anda Reza’nın adı tek bir isimle gündeme geldi. Hadise! Haberi her ne kadar bir falcının yaydığı konuşulsa daaa… Kapalı kapılar ardında, bu bilgiyi magazincilere Ebru Gündeş’in servis ettiği de konuşuldu. Garibim Hadise “Yok böyle bir şey!” diyerek çırpınıp durdu. Onun dışında kimseden ses seda çıkmadı. Hatta en son gündemi değiştirmek için, linç yiyeceğini bile bile Eurovision’a Belçika’dan katılmaya da gönüllü oldu. Tüm bu olayların bir de Kaan Yıldırım ayağı var tabi… Bir barışıp bir ayrıldığı sevgilisi ile birbirlerini takipten çıkmaları, ayrılık iddialarını doğruladı. Magazincilere yakalanan Kaan Yıldırım da “İlişkiniz devam ediyor mu?” sorusuna sessiz kaldı. Hadise’nin koynundaki yılan ablası, ayrıldıklarının bilgisini verdi. Menajeri Haluk Şentürk ise ayrılık haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Tüm bu çelişkili haberlerin hangisi doğru henüz emin değilim. Ama bildiğim tek şey, çok az ilişki bu kadar darbeye dayanır.

Hazır olun!

Biliyorum, çünkü yaşıyorum! pandemiden, yasaklardan, koronadan, kötü haberlerden artık iyice sıkılıp bunaldık… Ama ne olursa olsun, biz hiç umudumuzu kaybetmedik. Gözümüzü güneşe diktik ve bu yıl da her yıl olduğu gibi tatil planları yapmaya başladık.  Malum yurt dışına çıkmak eskisi gibi rahat değil. Rotamız belli Türkiye kıyıları… Ve ilk tercih, büyük bir çoğunluk için Bodrum. Ama Bodrum o eski Bodrum değil! O tatlı, şirin sayfiyemizin yerinde yeller esiyor. Bu yıl buraya gelecekleri büyük hayal kırıklıkları bekliyor. Bodrumluların yazın iki ay şikayet ettiği o kalabalık o trafik bu yıl, kışın en soğuk günlerinde bile azalmadı. Tam tersi arttı. Evler, oteller, apartlar dolu. Keyfe keder konan fiyatları denetleyen yok. Mekan sahiplerinde de “Beğenmeyen gelmesin!” özgüveni hakim. Alt yapı çökmüş, yollar delik deşik. Eğer bu yaz; şansınız yaver gider, kalacak yer bulur ve Bodrum’a gelirseniz… İstanbul’un aksiyonunu aratmayacak bir tatile hazır olun.

Zemda’da…

Ben gülü sevip, dikenine katlananlardanım. Ve şu anda da Bodrum’dayım. Ama benim için Bodrum demek Gümüşlük demek. Burası artık benim köyüm. Sonradan bulduğum akrabalarımla dolu memleketim. Gümüşlük de Bodrum’un olumsuz değişimden nasibini alsa da inatla kendine has dokusunu koruyor. Burada insanlar kasmadan tatil yapar. Geceleri eğlence demek tozutmak demek değildir. Bilenler bilir eski Özak konserlerini, oradaki samimi ortamı, romantik gün batımlarını. İşte bu yıl da sanırım o özlemimizi yeni Zemda giderecek.  Gümüşlük’ün en sakin, en güzel kıyısının adı artık Zemda!    İddia ediyorum güneşin bu kadar güzel battığı başka kıyı yok. Otel butik, odalarının sayısı maalesef az. Kilonuza dikkat ediyorsanız mezelerini, yemeklerini tatmayın derim. Son olarak, Zemda akustik konserleri de bu yıl bayağı konuşulacak gibi. Eee tadını bu kadar çıkartıp, mekanı kendime saklamak ayıp olurdu. Hep seyahat rehberleri mi mekan tavsiye edecek? Bu da benden olsun…