DAR ALANDA PASLAŞMALAR

Aslı SERTDEMİR 20 Mar 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yeni bir aşk akımı aldı başını gidiyor…

Yeni bir aşk akımı aldı başını gidiyor… Yeni sevgililer, en yakın arkadaşların eski sevgilileri. Ve sayısı her geçen gün de artıyor. Geçmişte de bu tarz ilişki haberleri yazıldı, çizildi. En çok konuşulanlardan biri Cem Yılmaz’ın Cansu Dere’nin yakın arkadaşı Ahu Yağtu ile sevgili olup sonra da evlenmesiydi. Ekin Mert Daymaz’dan ayrıldıktan sonra, Hande Erçel en yakın arkadaşı Mehmet Dinçerler ile sevgili olmuştu. Bu haber de zamanında baya konuşulmuştu. İşte bunun gibi aydaaa yıldaaa bir çıkan haberler, son zamanlarda inanılmaz arttı. Berrak Tüzünataç’ın sevgili seçimleri, genelde yakın arkadaşlarının eski sevgilileri. Ve o, bu tarz haberlerden pek de rahatsızmış gibi görünüyor. Demet Özdemir yakın arkadaşı Yağmur Tanrısevsin’in eski sevgilisi Oğuzhan Koç’la aşk pozları veriyor. Hande Erçel yine benzer bir haberle gündemde. Kadının şimdiki sevgilisi Murat Akdoğan’ın yine Murat Dalkılıç ile arkadaşı olduğu söyleniyor. Aslı Bekiroğlu da benzer bir ilişki içinde mutlu mesut pozlar veriyor. Daha bir dolu böyle haber var.                                                                           Biliyorum devir kıtlık devri. Herkes söylenip duruyor ‘’Adam gibi adaaam yookk!’’ , ‘’Doğru düzgün kadın yook!’’ da… O yokluk bizi buraya mı getirdi? Eee peki biz kime güveneceğiz? Kime dost diyeceğiz? Hangi arkadaşın yanında kendimizi rahat hissedeceğiz?

Boş salonlar!

Onca sinema filmi rafa kaldırıldı. Koskoca bir sektör durdu. Emekçileri stresli. Çekilen filmlerin yapımcıları başka platformlarda çareler arıyor. Yüksek maliyette çekilen filmler, ne yazık ki ederinin altında satışa çıkarılıyor. Şimdilerde en büyük endişem; değişen yeni dünya düzeninde, sinemalar tekrar eski yerini bulacak mı? Tazecik sevgililer tekrar o solanlara el ele girecekler mi? Anneler babalar kurbanlık koyun gibi çocuklarının seçtiği filmi izleyecekler mi? Pazar günü canımız sıkıldığında ‘’hadi bir sinema mı yapsak?’’ diyecek miyiz? En sevdiğimiz aktörün filminin vizyona girişini, gün gün yeniden sayacak mıyız? Karnımız tok da olsa, yine o eeen büyük boy patlamış mısırı alacak mıyız? Alaska Frigo almak için film arasını iple çekecek miyiz? Koca bir salonla aynı sahneye gülüp, ağlayacak mıyız? İşin aslı astarı; korkuyorum tüm bunları unutup evi, koltuğumuzu ve kumandamızı seçeceğiz diye…   

Savunma sanatları

Bizim doğal döngümüz, onların cehennemi… Bir kadından daha iyi regl dönemleri takip eden kocalar, sevgililer gördüm. Adam başına gelecekleri biliyor! Taa çocukluğundan anne belki de abladan kalma bilinçaltı hayatta kalma içgüdüsüne sahipler. Algıları açık. Öfke patlamaları, absürt çıkışlar, yersiz ağlamalara karşı her ay deneyim kazanıyorlar. Her tür saçmalığa göğüs gerecek şekilde kendilerini geliştiriyorlar. Her sinir krizini muhteşem şekilde savuşturuyorlar. Her ay bu gerilimli, fonda Jaws müziği çalan dönemi başarıyla atlatıyorlar. Alttan alma kapasiteleri muazzam. En olmazlara ‘’peki, haklısın’’  demekten çekinmiyorlar. En olmadık kavgalara ‘’dönemsel’’ deyip, kin gütmeme becerisi ediniyorlar.  Evlat olsa çekilmezleri çekip, tuhaf bir şekilde de seviyorlar.