DALTON KARDEŞLER MUHALEFETİN ELİNDEN 'YA STAAARRR'

Yaşar İÇEN 10 Nis 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Dünya; onbinlerce ölüm ile olağanüstü günlerini yaşıyor, ülke liderleri neredeyse ağlayacak, ABD ve Avrupa'da belediye başkanları 'beyaz bayrağı' çoktan çekmiş durumda ve bunca curcuna içerisinde yüze yakın ülke Türkiye'den yardım talebinde bulundu...

Laf anlamayan, ne yaparsan yap hep şikayet eden, hiçbir şeye ‘Allah razı olsun’ demeyen, önüne koyduklarını silip süpürdükten sonra eteğindeki taşlarla yediği kabı kırmaya çalışanlar için Güneydoğu’nun meşhur bir tanımlaması vardır; ‘ya staarr elinizden...’

Öyle sığ, öyle öfkeli, öyle çözümsüz bir muhalefete sahibiz ki! İktidarların tadı, tuzu, adrenalin gücüdür muhalefetler ama nasıl muhalefetler; beğenmediklerine alternatif sunanlar, karizması olanlar, sokak dalaşını gibi değil usluplu konuşmayı seçenler, ikna edebilenler, albenisi olanlar...
Türkiye’de var mı? Vallahi de billahi de yok! Normalde saygı genlerimi dinleyip ‘bana hitap etmese de tarzını başarılı buluyorum’ demeyi de bilirim elbet. Fakat ‘terörü ve teröristi öven, seven, destekleyen, yanında duran, alkışlayan, propagandasını yapanlara asla ve asla geçit vermedim vermem!
Hafta içi Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde beş vatandaşımız hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti! Mekanları cennet olsun ve ailelerine sabırlar diliyorum. Muhalefetten tepki sesi çıktı mı? Her zamanki gibi hayır! Çıkmaz hiç beklemeyin. Onlar düşmüş armudun sapı, üzümün çöpü, ayranın köpüğü peşine... Vatan, vatandaş, huzur, koronavirüs kaygısı hak getire muhalefetimizin zihninde! Havanda su dövenler karantina uygulaması altında bile neredeyse ülkeye ‘haydi sokağa’ demenin sığ ve kirli sularında boğuluyor!
Dünya; onbinlerce ölüm ile olağanüstü günlerini yaşıyor, ülke liderleri neredeyse ağlayacak, ABD ve Avrupa’da belediye başkanları ‘beyaz bayrağı’ çoktan çekmiş durumda ve bunca curcuna içerisinde yüze yakın ülke Türkiye’den yardım talebinde bulundu... Fakat bizim ‘Dalton Kardeşler Muhalefetimiz’ halâ daha havanda su dövmenin peşinde. Hem de ne dövmek! Çıkardıkları yaygaraya bakınca dersiniz ki dağları, ummanları aşıyorlar! Empati yeteneği çok gelişmiş biri olarak onları da anlamaya ve pencerelerini aralamaya çalışıyorum, çalışıyorum, çalışıyorum fakat olmuyor! Ulaştığım tek veri kocaman bir sıfır ve suratını mutsuzlukla buruşturan ben!
Tamam iktidar kötü, Erdoğan kötü, ülke kötü kısaca sizi alkışlamayan ve benimsemeyen hepimiz kötüyüz... Eeee o zaman neden sizden yana ışık yakmıyor bu ülke? Neden yaptığınız her konuşma ‘laf olsun torba dolsun’ mahiyetinde? Muhalefet vatandaşına ‘evet seni istiyorum’ demeyi başaramadıysa suç iktidarda olanın mı?

Türkiye’deki ve dünyadaki muhalefet partileri şunu asla unutmamalı; bir yerde bir iktidar varsa bu durum iktidarın başarısıyla birlikte muhalefetin de başarısızlığının eseridir.