CSO BİNASI DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLECEK

Sema SEZEN 26 Eki 2020

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
Ülkemizin gururu dünyanın en eski orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yeni binasına görkemli gala konserleriyle kavuşuyor. CSO'nun yeni binası, mimarisi, salonları ile dünya metropollerinin sayılı kültür sanat kompleksleriyle yarışacak

CSO'nun görkemli yapısı, Türkiye'nin kalbi başkentte Ankara Kalesi ile Anıtkabir arasında yer alan yerleşkede inşa edildi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, dünyanın dört bir yanından gelen en saygın orkestraları ve solistleri kendi binasında ağırlayacak. Özel mimari yapısı, akustiği ve kültür sanat alanındaki programıyla CSO binasının adı, dünyadaki diğer büyük salonlarla beraber anılacak.

CSO, Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları, 3 ve 4 Aralık tarihlerinde görkemli bir “Gala Açılışı” ve ardından sezon programıyla kültür sanat hayatına damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Binadaki "kültür ve sanat adası"nda yer alan “Büyük Salon” ile beraber “Mavi Salon” ve “Tarihi CSO Salonu” geniş müzik yelpazesiyle sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

CSO'NUN SESİ ULUSLARARASI SANATÇILARLA DÜNYADA YANKILANACAK

Gala konserinden sonra dünyada adımızı duyuran uluslararası sanatçımız piyano virtüözü İdil Biret'in 5 Aralık'ta vereceği resitalle CSO binası sanatseverlere kapılarını açmaya devam edecek. 11 Aralık'ta Nil Venditti & Nil Kocamangil, 18 Aralık Antonio Pirolli & Atakan Sarı ve 25/26 Aralık tarihlerinde ise Cemi’i Can Deliorman şefliğinde dünyaca ünlü vokal Buika ile yeni yıl konserlerini gerçekleştirecek.

2023 KOLTUK KAPASİTELİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında 2023 koltuk kapasiteli “Büyük Salon”, 500 koltuk kapasiteli “Mavi Salon” ve 600 kişilik “Tarihi CSO Salonu” ile restoranları, sergi salonu ve açık hava alanlarından oluşan yerleşke kısa sürede kültür ve sanat tutkunlarının buluşma yeri haline gelecek.

 SALONDAKİ İLK KONSER İŞÇİLER İÇİN

CSO, binada ilk konserini binayı tamamlamak için uğraş veren işçilere sundu. Eylül ayında gerçekleşen konseri işçilerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da beğeniyle izledi.