ÇOK GÜZEL İŞLER

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu site tarihsel bilgi ve verileri merkeze alarak, her fırsatta ülkemizin önüne konan sözde Ermeni soykırımı iftirasına uluslararası alanda cevaplar veriyor.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin, bazı bilgi ve belgelerin olduğu “1915.gov.tr” adlı site kurdu. İletişim Başkanlığı’nca İngilizce olarak oluşturulan sitede Ermeni soykırımı iddialarına belge ve bilgilerle yanıt verilmeye başlandı. 2019 yılının en stratejik iletişim hamlesi gerçekleştirilmiş oldu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bu site tarihsel bilgi ve verileri merkeze alarak, her fırsatta ülkemizin önüne konan sözde Ermeni soykırımı iftirasına uluslararası alanda cevaplar veriyor. Tarihin siyasallaştırılmaması ve gerçek tarihsel bilginin açığa çıkarılması gerektiğine ilişkin tezimize katkıda bulunmuş oluyoruz” diyerek Türkiye’nin hamlesini özetledi.

YENİ YÖK ÜZERİNE

2016 yılından itibaren Yükseköğretim Kurulu, Türkiye’de yabancı öğrencilere kendi ülkelerinde iş garantili öğrenim bursu verilmesi uygulamasını yürütüyor. İlk olarak Pakistan ve Azad Keşmirli öğrencilerle başlayan çalışma ilerleyerek devam ediyor. Türkiye'de öğrenimini bitiren öğrenciler, yapılan ikili anlaşmalar gereği kendi ülkelerine dönmek ve ülkelerindeki bağlı oldukları üniversitesinde mecburi hizmetini tamamlamak durumunda olacaklar. Bu proje Türkiye’de pek gündeme getirilmese de YÖK tarafından başarı ile yürütülüyor.

SÜLEYMAN SOYLU ÜZERİNE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kısa bir süre önce Ankara’da 2019 Türk Dünyası STK temsilcileri ile bir araya geldi. Başta İstanbul olmak üzere Türk soyluların Türkiye’deki ikamet sorunları ile ilgili yapılan görüşmeler sonuca bağlandı. Suça bulaşmayan Türk Soylular yasal çerçevede insani gerekçelerle Türkiye’de kalabilecekler. Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz’ın koordinesinde İstanbul’da çalışmalara başlandı. Türk Soylular İstanbul Göç İdaresinin belirlediği sayı da tespit edilen günlerde işlemleri için kuruma davet edilecekler. Özellikle sağlık ve eğitimde sorun yaşayan soydaşlarımız bu müjde ile tedirginliklerini üzerlerinden attılar.

KÜLLİYE VE TÜRK DÜNYASI

Ahıska Türklerinin Sürgününün 75. yılı sebebi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin (DATÜB) Cumhurbaşkanlığının ev sahipliğinde 10 Aralık tarihinde anma etkinliği düzenleniyor. Türk Dünyasının sinir uçlarına artık devletin merkezi dokunuyor. Türk Devlet aklı artık daha etkin ve üst düzey çalışmalara imza atıyor. Acı olayın 75. Yılında ilk defa, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bu anmaları gerçekleşiyor. Türk Konseyi Özbekistan ile genişlerken Ankara ATA Topraklarına ses ve güç vermeye devam ediyor.