CFO SUMMİT 2019 HİLTON BOMONTİ'DE GERÇEKLEŞTİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Data Expert, Fortune ve BMI iş birliği ile gerçekleşen yılın en nitelikli konferansları arasında yer alan CFO Summit 2019 gerçekleşti. 

CFO SUMMİT NEDİR? 

Yurtiçi ve küresel belirsizlik ortamında piyasaları ve yatırım enstrümanlarını analiz etmek her zamankinden daha zor. Sürdürülebilir rekabet, dijitalleşme ile birlikte hız-uyum ekseninde güçlü bir risk yönetim stratejisi gerektiriyor. Risk yönetimini etkin bir savunma mekanizmasının ilerisine değer odağına taşıyan şirketler rekabette öne çıkıyor. Risk ekosisteminin yetkinlik kümesi olarak tanımlanan CFO fonksiyonuna şüphesiz bu süreçte çok iş düşüyor.

Etkili ve verimli bir risk yönetiminde CFO fonksiyonunun rolüne dikkat çekmek amacıyla 18 Nisan Perşembe günü Hilton İstanbul Bomonti'de gerçekleşen CFO Summit 2019'da Türkiye'nin Finans Liderleri bir araya geldi..

CFO Summit 2019, Türkiye'nin Finans, ekonomi alanında en önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yaptı. 

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve CFO'ları, Finans Bankacılık sektörü orta ve üst düzey yöneticileri, Finans/Ekonomi alanında uzman akademisyenler ve sektör danışmanları, Finansal yönetim danışmanları, önde gelen ekonomist, stratejist ve sektör duayenleri büyük ilgi gösterdiği CFO 2019’da görünen o ki Türkiye'de istenildiği zaman çok nitelikli konferanslar yapılabiliyor. Teşekkürler BMI Yesrin Yemen, Data Expert ve Fortune.

DEMET AKALIN' IN YENİ ALBÜMÜ ATEŞ 2019 YAZINI KAVURACAK MI? 

Eller havaya şarkıların temsilcisi Demet Akalın zor günlerinin ardından yeni albümü Ateş’i çıkarmaya gün sayarken albümde yer alan şarkıları kısa kısa dinledim. Bu albümde 2015’ten beri çıkarttığı şarkılar ile başarı grafiği sürekli düşen Demet Akalın Ateş albümüyle grafiği düşen başarısını bir nebze toparlayabilir. Ateş albümü Demet Akalın için yıkılmadım a dostlar ben buradayım göstergesi gibi bir albüm. 

Demet Akalın’ın ‘Ateş’ ismini verdiği kariyerinin 11. albümü isminin hakkını verecek!

Şimdiye kadar yaptığı 10 albüm, 3 single, 2 maxi single ile her defasında dinlenme ve satış rekorları kıran pop müziğin kraliçesi Demet Akalın, iki yıl aradan sonra yeni albümü Ateş ile geri döndü. Akalın, 15 yeni şarkıdan oluşan Ateş’te de kendisiyle özdeşleşen ‘giderli’ tarzını devam ettirirken repertuarına rap ve arabesk şarkılar ekledi.

Albümde Ayla Çelik, Cansu Kurtçu, Derya Bedavacı, Ebru Polat, Efe Bahadır, Emirkan, Gökhan Tepe, Hakkı Yalçın, Murat Güneş, Öze Bade Derinöz, Serdar Aslan, Sıla Gençoğlu, Şebnem Sungur ve Tan Taşçı söz ve besteleri yer alırken düzenlemelerde Hasan Çicek, Volga Tamöz, Mustafa Ceceli, Okay Barış, Alper Atakan, Gürsel Çelik, Catwork, Erhan Bayrak ve Serkan Ölçer imzası var.

Albümün fotoğrafları için Ermen İştahlı’nın objektifine pozlar veren Demet Akalın sadece şarkılarıyla değil fotoğraflarıyla da adeta ateş ediyor.

Haktan ile düet…

Albümünde “Yekten” şarkısında arabesk müziğin ünlü isimi Haktan ile düet yapan Demet Akalın albümü için “Giderli şarkım da var. Yeni nesil gençlerin takip ettiği rapler de var. Arabesk de var. Kısaca herkesin kendisine seçeceği bir şarkı mutlaka var albümde” diyor.

Sıla’dan “Bizi Buluyor”

Demet Akalın’ın albümüne son anda eklenen sürpriz şarkı ise “Bizi Buluyor” ismini taşıyor. Sözlerini Sıla Gençoğlu’nun yazdığı, müziğini Efe Bahadır ile yaptığı “Bizi Buluyor” için “Sıla’nın kaleminden çıkan bu şarkı hayatımın en unutulmaz şarkılarından biri oldu. Son anda bu şarkıyı albüme kattığımız için çok mutluyum. Bu şarkıyı Sıla kendi albümünden çıkararak benim albümüme verdi.’’ diyen Demet Akalın geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda şarkının sözlerini hayranlarıyla paylaştı.

DUYGU ASENA FELSEFESİNİ HATIRLATACAK KÜLT CÜMLELER

Dünyanın en büyük arama motorlarından birisi olan Google dün Doodle’ına Duygu Asena’yı taşıdı. 

Düşüncesiyle, hayat yaşamıyla örnek olan Duygu Asena'nın yaşamı boyunca sarf ettiği bazı sözler vardı ki, tarihe kazınan sözler olarak geçti.

Oysa elbette ki varılan bu mücadelenin bir geçmişi var. Geriye dönüp baktığımızda da o mücadelenin başında rahmetli Duygu Asena var! “Seksizm” sözcüğünü Türkçeye kazandıran, tüm nefret oklarının hedefi haline gelmesine rağmen asla korkmayan ve hayatı boyunca çalışan; ilham veren, yol gösteren bir kadın…

1. “Kendim olmak istiyorum, kendi adımla anılmak istiyorum ve erkeklerden, evlilikten yalnızca dostluk bekliyorum. Dostluk da saygı da eşitlikle olur, anlamıyor musunuz? Eşitliğin olmadığı yerde ikisi de yok.”

2. “Mutluluğu ağzımın içinde yuvarlanan konyağın yakıcı tadı gibi tatmak istiyorum, yoğun yoğun.”

3. “Bir kez ve çok güçlü acı çekmek, yaşam boyu kronikleşmiş acıyı çekmekten daha kolaydır.”

4. “Özgürlük kimseye bir zararın olmadan canının istediğini yapabilmektir. Ahlak; o da kimseye bir zararı olmadan yaşayabilmektir. Dürüstlük, içiyle dışı bir olabilmektir.” Aşk, bir saat bile sürecek olsa, bir insana coşkuyla, arzuyla sarılabilmektir. Yaşam her anı, her saniyeyi yaşayabildiğin kadar iyi yaşayabilmektir.

5. “İnsan yaşamında eksik olanı, ‘her şey’ sanıyor.”

6. “Yalnız yaşamayı bilinçli olarak seçenler, hiçbir zaman gerçek anlamda yalnız kalmazlar. Onlar genellikle ne istediğini bilen, yaşamı tanıyan güçlü kişilerdir. Çevreleri vardır, dostları çoktur, sevenler arasında yaşarlar. İstedikleri zaman başkalarıyla birlikte, istedikleri zaman tek başınadırlar. Onların yaşamlarına müdahale eden, onun adına kararlar alan, yaşamlarını kısıtlayan kimseler yoktur yalnızca.”

7. “Sadakat bir ahlak kavramı değildir. Sadakatsizlik ahlaksızlık, sadakat da büyük bir ahlak belirtisi değildir. Bir fedakarlıktır yalnızca. Herkesin önüne beğeneceği bir başkası çıkabilir. Çok doğaldır bu. Ama onunla birlikte olmamak, esas sevdiğini üzmemek için yapılan bir özveridir. Hepsi bu.”

8. “Bunca yıllık yaşamımda bir tek şunu öğrendim. Şu reçeteyi; mutlu olmadığın ortamdan kaç git. Bunun için de güçlü ol, kendi kendine yet.”

9. “Herkes aşkı arıyor ama belki de yanlış yerde arıyoruz aşkı. Hayat aşk demek değil, hayatını güzelleştirebiliyorsan, aşkını da buluyorsun. Aşk için her şeyden vazgeçen kadınlar mutlu olamıyor.”

10. “Biz artık büyüdük, istediği kadar dirensin, direnemiyor; çünkü biz büyüyoruz ama onlar yaşlanıyor!”

11. “Balayı odalarının naylon kaplı çarşafları üzerinde kızlar, acılar içinde, üç dakika içinde sıkı sıkı saklandıkları namuslarını büyük bir namusluluk içinde verip, acılar içinde, kocalarının boynuna sarılıp uyuyorlar…”

12. “Artık kaç yaşındasın, çocuk gibi bu nasıl aşk” diyenlere acıyorum.

Sevmeyen, durmak yorulmak bilmeden sevmeyenler için üzülüyorum. Sanki yaşamıyorlar gibi…”

13. “Önce içinde yaşadığın kuralları yık sonra özgürlük savaşı ver.”

14. “Evlilik nedir, biliyor musun? Evlendiğin insanın nasıl olması gerek, biliyor musun? Evlilik bir kurallar cenderesi. Dünyada milyonlarca insan yaşıyor ve sen birini seçiyorsun. Ötekilerden yoksun kalıyorsun. Evlendiğin kişi hiçbir konuda hiçbir şeyin yoksunluğunu duyurtmamalı insana…

15. “Ya hoş görüp bağışlayacaklar ya da aşağılayıp suçlayacaklar. Kadın olduğum için, yalnızca kadın olduğum için.” 

2019 İLKBAHAR-YAZ ERKEK MODASI 

90'LAR ESİNTİSİ 

Bol pantolonlar, çok cepli kıyafetler 2019 yılında yeniden trend. Bunun yanı sıra aksesuarlarda da zinciri bu sezon fazlasıyla göreceğiz.

ÇANTASIZ ASLA ÇIKMAM 

90’lar dedik, zincir dedik... Evet bu iki trendi de doğrudan yakalayan parça olan kolye çantalar bu yıl oldukça moda. Telefonlarınızı, paralarınızı koyabileceğiniz bu zincir çantalar 2019 modasında etkili olan “fonksiyonellik” anlayışının da bir diğer yansıması.

DERİ KOMBİNLER 

Geçtiğimiz sezonlarda jean to jean kombinleri oldukça modaydı 2019 modasında ise deri kombinleri çok moda. Deri pantolon, deri ceket ve deri botlar ile 2019 trendlerini doğrudan yakalayabilirsiniz.

JEAN OLMADAN ASLA 

Evet bu sezon derileri de en az jeanler kadar çok göreceğiz ancak kotlar hiçbir zaman trendlerden inmez, inemez! Jean sevenler bu yıl da kombinlerine küçük parçalar ekleyerek trend bir görünüm elde edebilirler.

GÜNÜN SÖZÜ:

Sahip oldukların için şükredersen daha fazlası seni bulur. Sahip olamadıklarına odaklanırsan, zaten onlar da yetmemeye başlar.

OPRAH WINFREY