BURSASPOR'DA NELER OLUYOR?

Mustafa YAŞAR 30 May 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Seçim öncesi 'Hatalarımızdan ders aldık, artık futbola karışmayacağız, işi profesyonellere bırakacağız,  Bursaspor'da futbol aklı oluşturacağız' v.b gibi açıklamalar yapıp, peşine de tüm bunlarla ilişkilendirebileceğimiz açıklayabildiği ilk isim Ilgaz Çınar sonrasında da Samet Aybaba olunca sayın başkan Ali Ay'In benden yana bir 'Neler oluyor?' yazısı da kaçınılmaz oldu tabi.

Medyaya açıkladığına şahit olmadım ama sayın başkan Bursa’da ki seçim ziyaretlerinde Sportif Direktör olarak Cenk Ergün ismini de dillendirmiş.

Şimdi…

Tüm bunların paralelinde önümüzde cevap arayan sorular, fazlasıyla bilgi kirliliği ve acaba yine mi eski tas, eski hamam dedirten gelişmeler var.

Sayın başkan yukarıda yazdıklarımı söylediği için oluşan algı şuydu ki; Bursaspor’da yeni sezonda bir Sportif Direktör olacak ve futbola dair ne var ne yoksa o göreve gelecek kişi tarafından icra edilecekti.

Sportif Direktörün gerçek manada tanımını bilenler de haliyle teknik direktörü, alınacak oyuncuları v.s o göreve gelecek kişinin belirleyeceğini bildiğinden ‘hadi bakalım’ dediler.

Çok sürmedi…

Herkes Cenk Ergün Sportif Direktör olacak diye beklerken, hatta bazı güzide spor medyası çalışanları! ‘Cenk Ergün Bursaspor’da’ haberleri yazarken, Ergün ile anlaşılamadığı öğrenildi.

Ergün olmayınca bu kez madem başkan ismini açıkladı o zaman Ilgaz Çınar Sportif Direktör olacak derken birçok kişi…

Bir de baktık ki sayın Başkan beraberinde Samet Aybaba ile 3 yıllık imzada.

O zaman ve dahi o imzada kendisi de Aybaba’da konuşunca anladık ki; Sportif Direktör işi kocaman bir balon.

Kaldı ki Samet Aybaba’da ‘tek patron’ benim dedi.

Anlayacağınız ‘futbol aklı’ daha ilk günden şaştı Bursa’da.

Tüm bunlar yaşanırken çukur medyada (sosyal medya diyorlar adına) dezenformasyon almış başını gidiyor.

Adı ilk açıklanan ve yukarıda da dediğim gibi bazı kesimlerce Sportif Direktör olması beklenen llgaz Çınar ne olmuştu bu durumda?

Hoş Ilgaz, Bursaspor’da Sportif Direktör olmayacağını söylemişti ama tam olarak ne görev yapacağını ne sayın Ay, ne de kendi açıklamamıştı. 

Hemen söyleyeyim.

Ilgaz’ın görev tanımı yarın açıklanacak.

Kendisini Bursaspor’un Sportif Direktörü olarak gören, lanse edenler, hatta, hatta Samet Aybaba’yı getiren, gelecek oyuncuları belirleyen isim olarak yazan çizenler bilsin ki Ilgaz tüm bunların dışında ve çok daha farklı bir görev yapacak Bursaspor’da.

Bana söylediğinden yazabileceğim de şu:

‘1-2 yıl sonra iyi işler yaptı denilmesi için çalışacağım.’

Demem o ki sevgili okur Ilgaz Çınar, Sportif Direktör değil, dolayısıyla o eksende yazılan çizilenler ve atfedilenlerde doğru değil.

Zaten önce teknik direktör, sonrasında Sportif Direktör gibi bir yanlışta olmaz. Olmadı da.

Bitti mi?

Tabi ki bitmedi.

Sayın başkanın futbol aklı, ‘işi ehline bırakacağım’ söylemi ve geldiğimiz noktada yaptıkları ya ana konumuz işte tam da o noktada neler oluyor bakmaya devam edelim o halde.

Peki ya Mustafa Er?

Doğrultamadım ve anlamakta güçlük çekiyorum ancak Mustafa Er’in Futbol Direktörü yapılacağı konuşuluyor.

Teknik kadro hariç, tüm birimlerden sorumlu olması beklenen Er için seçim öncesi ne demişti sayın başkan? Şimdi ne yapmaya çalışıyor?

Yine kocaman bir soru işareti.

Bekleyip görelim.

Gelelim bir çırpıda merak edilenlere.

Samet Aybaba tercihi de fazlasıyla muhalif buldu sayın başkanın.

Muhalefet edenlerin başta alacağı ücret olmak üzere birçok söylemi var ama benim asıl merak ettiğim yine başkanın söylemlerinden yola çıkarak bu görevlendirme de menajer rolü ne?

Direkt olarak cevap aradığım o ki; tazminatı yok denilen (oysa var) Samet Aybaba’nın anlaşmasında menajerlik hizmeti var mı?

Varsa ne kadardır?

Varsa hala niye var diye de sormalıyım elbette.

Bitirelim.

‘Hatalarımızdan ders aldık. Artık hata yapma lüksümüz yok’ diyerek yeniden göreve talip olan sayın başkan sizce yeniden göreve geldiği bu kısa sürede yaptığı icraatlarla o hatalarından ders çıkarmış gibi mi?

Ölçü değil diyenleriniz olacaktır.

Ben de öyle düşünüyorum zaten.

O halde bir sonra ki icraatlarına bakalım.