BU SENE KAPALI GİŞE

Adil YILDIZ 02 Eyl 2019

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Seyirci; balık mevsiminin açılışını bekleyen balıkçı gibiydi.

Yaz bitti, güz başladı. 1 Eylül son baharın ilk günü. Balık sezonu açıldı. Vira Bismillah. Ağlar balıklarla dolar inşallah. Beklenti büyük, denizlerde ne varsa çıkacak, bazen palamut bazen istavrit ne umdum ne buldum diye. Çeksin ağlardan çıkanı seyrederken.

Evet; dün akşam, Kadıköy Saraçoğlu Ülker Stadyumu etrafı sarı- lacivert renklere bürünmüş, taraflarla doluydu.

Güvenlik nedeni ile Trabzonlu taraftarların alınmadığı maçta, 44 bin Fenerli taraftar “Kapalı Gişe” Stadyumu doldurmuştu.

Seyirci; balık mevsiminin açılışını bekleyen balıkçı gibiydi.

Önceden hazırlanmış koreografiler yapmış maçın başlama düdüğünü bekliyordu. Orta hakem Fırat Aydınus, Vira Bismillah diyerek sanki hem balık mevsimini!, hem de Fener- Trabzon maçını başlattı!

 

Fenerbahçe; ilk dakika itibariyle pitbull gibi rakibine saldırdı.

Sağdan soldan ve aradan atılan toplarla Trabzon’u kendi sahasından çıkarmadı.

İki kaptan Emre ve Sosa, takımlarını ayakta tutmak için var güçleri ile sahada basmadıkları yer bırakmadılar.

İlk 20 dakika Fenerbahçe resmen son yıllarda seyrettiğim en iyi futbolunu izliyorduk.

Seyirci bir oturup bir kalktı. Bu arada Trabzon, Fener fırtınasına direnmek için liman ararken bir ara top skoru eşitledi. Fenerbahçe’de çok açık görüldü ki sağdan gelen ortaya iki stoperi de yerinde yok ve pozisyon hataları sonucu golü yediler. Çakma savunma ile bu kadar olduğunu gösterdi.

Fenerbahçe orta sahayı çabuk geçerek Trabzon kalesine çok çabuk sarktı ancak Uğurcan’ı geçemediler. Orta sahayı çabuk geçmeleri ise Trabzon’un yorgun ayakları ve Fener’in 1. Bölgede baskı yapmasından kaynaklandı.

Ancak her iki takımda 60. dakika itibari ile yorgunluk belirtileri baş gösterdi.

İlk yarısı çok hızlı geçen müsabakanın ikinci yarısı iki takımın çok yorulmasından, oyun dengede devam etti. Şimdi Fenerbahçe’ye iyi bir stoper iyi sol bek, sağ bek orta sahada Emre’ye yardımcı olacak iyi bir sekiz numara gerek.

Fener bunları da transferin son günü aldı. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda zayıf yönlerini takviye etmiş bir Fener seyredeceğiz.

Trabzon ise bu yarışın içinde olur. Dün balık mevsimi açıldı. Fener palamut balığına niyetlendi ancak ağlardan hamsi çıktı.

Fenerbahçe seyircisi maç öncesinde palamut diye hesaplar yaparken, kılçığı boğazına takıldı. Kalecilerin ön plana çıktığı maçta, ne şiş yandı ne de kebap. Bu sene o sene sesleri ile Fenerbahçe bu sene adeta kapalı gişe oynar her maçı.  

Haftalar sonra dört büyükler o kadar yatırım yapmalarına rağmen ligde lider bir kasaba(Alanya) takımı!