BU DAVANIN ADI KOBANİ DEĞİL YASİN BÖRÜ OLMALI

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Yasin Börü ve arkadaşları 2014 Kurban Bayramı zamanında PKK'lı teröristler tarafından vahşice katledildi.

Yasin Börü ve arkadaşları 2014 Kurban Bayramı zamanında PKK'lı teröristler tarafından vahşice katledildi. Diyarbakır'da gönüllü olarak hemşehrilerine kurban eti dağıtırken PKK'lılar tarafından canice saldırıya uğrayan Yasin Börü ve arkadaşları 2014 yılında, 6-8 Ekim tarihinde kamuoyuna Kobani olayları olarak gelen olaylarda yaşamlarını yitirdiler. Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz, Yusuf Er ve Riyat Güneş'in otopsi sonuçlarına bir bakalım.

Yasin Börü (16)

15 kesici delici yaralanma (baş ve boyun bölgesinde yoğun) 1 mermi girişi (çekirdek bedenden çıkarılmış) Ölüm nedeni, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ yaralanması ve iç kanama.

Ahmet Dakak

22 kesici delici alet yaralanması (boğaz kesiği, bıçak girişi) 1 mermi girişi (çekirdek bedenden çıkarılmış) Ölüm, iç kanama.

Hasan Gökguz

20 kesici delici alet yaralanması (baş ve boyun bölgesinde yoğunlukla) Ölüm, beyin kanaması, iç kanama.

Yusuf Er (yaralı)

Çok sayıda kesici delici yaralanma (sırt, kafa ve özellikle sağ bacakta çok sayıda kesik delinme) Acile ulaştığında sol akciğerde sönme.

Riyat Güneş

Çok sayıda kesici delici yaralanma (kafada öldürücü ezik ve parçalanma) Bir mermi girişi (çekirdek çıkarılmış) Ölüm nedeni, kafatası kemik kırığı, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti.

Diyarbakır'da, görülen yargılamada 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Aynularab) olayları olarak adlandırılan olaylarda  Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş ve mahkeme 24 Nisan 2017'de hükmünü açıklamıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu dosya çerçevesinde 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Gözaltılar yapıldı. Yasin Börü ve arkadaşları dahil 37 vatandaşımızın katledilmesine yol açan olaylarda HDP’liler, Kandil elebaşları, PKK-KCK’lılar aynı çağrıları yaparak 15 Temmuz öncesi sokakta bir terör-kaos kalkışması yaşandı. Devlet siyasi iradenin emriyle sokaklara hakim oldu.

 KOBANİ DİYE BİR YER YOK ORASI “AYN ARAP”

Yasin Börü Diyarbakır sokaklarında katledilirken Eren Bülbül Trabzon’unun yaylalarında katledildi. Her ikisini katledilmesi emrini veren aynı üst akıl kuklaları. Şimdi olmayan bir Suriye kentinin adıyla bu davayı ve soruşturma sürecini yazmak-anlatmak doğru değil. Eğer bir isim verilecekse Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olarak adlandıralım. Birisi ortaya bir sözcük attı diye sahiplenen yayan algı derin bir yanlışlıktır.