BODRUM'A YAZ GELEMEDİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bayram'da hava şartları Bodrum sokaklarını hüsrana uğrattı.

Bayram’da hava şartları Bodrum sokaklarını hüsrana uğrattı. Herkesin birazda olsa şehrin stresinden uzaklaşma ve eğlenme niyeti tamamen havada kaldı. Hemen hemen bütün otel ve kulüpler yağmur ve fırtına nedeni ile bayram programlarını iptal ettiler. Aslına bakarsanız hava koşulları bahane, nerede o eski bayramlar.. Bodrum sokakları bomboştu.

Bu hafta önce Merkez’de yoğun olmamakla birlikte sadece turistler çoğunluktaydı. Yalıkavak ve Gümüşlük’te az da olsa tatilciler vardı ama yerli halk çoğunluktaydı gelelim esas Türkbükü’ne. Son yılların en sansasyon sahibi olan sahil bölgesi Türkbükü yaza son sürat hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda dudak uçuklatan şezlong ve lahmacun fiyatları bu sene ne kadar olacak hayal bile edemiyorum. İnsanlar bu kadar enflasyon derdine düşmüşken bu yaz bir lahmacuna beşyüz TL, bir şezlonga ikibin TL verebilecek kişileri merak ediyorum. Bana sorarsanız bu kadarı birazcık görgüsüzlük gibi geliyor. İnsanlar iki kuruşun hesabını yaparken bu kadar vurdum duymaz ve savurgan olmak bana korkutucu geliyor.

Arkadaşlarımla konuşuyoruz da herkes bu sene nasıl tatil yapacağız diye kara kara düşünüyor. Daha başlamayan bir sezonun yorumunu da yapmak böyle bir şey olsa gerek. Havalar ısınmaya başladıkça yaz planları kesinleşecek ve bakalım kimler nerelerde olacak…