Vakıf Katılım web

​BİRİLERİ ABD'DE PYD'Yİ BIRAKMAYALIM DİYOR…

İlnur ÇEVİK 11 Kas 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Suriye neredeyse DEAŞ'tan tamamen temizlendi.

Suriye neredeyse DEAŞ’tan tamamen temizlendi. Bilhassa Suriye’nin kuzeyinde artık DEAŞ varlığı yok. O zaman Amerika’nın artık PYD ve YPG’ye yardım etmesine, onların teröristlerini DEAŞ’a karşı bir güç olarak kullanmasına da gerek yok…

Bunları Başbakanımız Binali Yıldırım Amerikan Başkan Yardımcısı Mike Pence’ye resmi görüşmelerde iletti…

Bu arada Savunma Bakanımız Nurettin Canikli, Brüksel’de yapılan NATO Savunma Bakanları toplantısında ABD’nin YPG, PYD, PKK üçlüsüne “DEAŞ’la savaşın” diye verdiği silahların sonradan nasıl PKK tarafından Türkiye’deki terör saldırılarında kullanıldığını belgeleriyle iletti… Canikli artık bölgede DEAŞ kalmadığına göre terör üçlüsüne hala silah vermenin gerekmediğini de vurguladı.

Ama son günlerde Washington’da birileri ABD’li yetkililere “evet DEAŞ bitti ama bize PYD ve YPG İran’a karşı bir savaş gücü olarak lazım” fikrini pompalamaya başladı.

Hatta ABD Başkanı Trump’ın yeni İran karşıtı stratejisinin Suriye’de iflas edeceğini söyleyenler “ABD olarak Suriye’nin doğusunda Rus ve İran çıkarlarına karşı bir plan oluşturamazsak Trump yönetiminin Orta Doğu’da çok zor durumlara düşeceğini” iddia ediyorlar.

Amerika’da çıkan Foreign Policy dergisi ABD desteği esasında PKK olan ama bize Suriye Demokratik Güçlerinin diye yutturulan haydutların DEAŞ’ın işinin bitmesine rağmen desteklemesi gerektiğini yoksa Suriye rejimi, Rusya ve İran’ın PKK’yı silindir gibi ezeceğini söylüyor… Yani ABD’de birileri aman ne olursa olsun PKK’yı desteklemeye devam edelim havasında…

Bunu söyleyenler “İran bizi Irak’ın kuzeyinde de perişan etti, bütün siyasetimiz çöktü, hatayı Suriye’de de tekrar etmeyelim” diyenler.

Yani anlaşılan PKK’nın ABD’li yandaşları panik içinde... Bunların ABD yetkililerinin akıllarını çelmelerini önlemek lazım.