BİR HUZUR VERİN

Neşe BERBER 04 Mar 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı, tüm belediyeler ve başkan adayları yapacakları hizmetleri halka büyük lansmanlarla anlatıyorlar. Şu proje bu proje diye… Evet çok önemli halka hizmet etmek onların ihtiyaçlarını gidermek. Belediyecilikte adeta sınır tanımıyorlar.

Bu durum doğuda kayyum ile yönetilen illerimizde ise çok daha farklı.  

Belediyeler özellikle kayyum atanan illerde özel çalışmalar yapmaya başladı. Bu seçim gerçekten çok önemli. Doğu ve Güneydoğu’da yapılan yatırımları göz önüne alırsak ve orada yaşayan halk ilk defa insan gibi hizmet almaya başladı.

Yıllardır kronikleşmiş sorunları çözmek önemli bir görev olmuş ve kayyumlar bunu severek yerine getiriyorlar. Halkımızla hep birlikte ve hep iç içe, onlara hizmet etmek için çalışıyorlar. Konuştuğum kayyum başkanlar da halka bu hizmeti götürmekten, bir ilki yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Şimdi kayyumlar, meclis üyeleri ve muhtarlar ile el ele verip halkın içine girip ihtiyaçlarını soruyorlar, onlara dokunma, onların derdini dinleme fırsatı yaratıyorlar. Bu bölgelerde hiç yapılmamış icraatlar yapıyorlar.

Daha önce yazmıştım. Son bir yıldır özellikle gittiğim doğuda kayyum belediyelerinde yaptığım röportajlarda gördüğüm, tablolar halk ile kayyumlar arasında güzel bir diyalog kurulduğu ve halkın da bundan memnun olduğu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat’ta yaptığı konuşmasında ‘devletin verdiği imkanları siz Kandil’e gönderecek olursanız hiç beklemeden yine biz kayyumlarımızı atarız.’ sözü çok ses getirdi. İşin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğu yalnız değil elimiz üstünde mesajını vermiş oldu. Ha bir de kötü niyetli olanlar varsa yol yakınken vazgeçin mesajıydı bu sözler. Yani kimse buralardan nemalanma ümidi içine girmesin.

Bu bölgeler diğer bölgelerden farklı, buralara hizmet kayyumlar sonrası gerçek anlamda ilk defa gelmeye başlamış, insanca hizmet görmeye başlamışlar. Şimdi bu hizmetlerin devamını istiyorlar. Yani batının aksine doğuda kayyum belediyeler ile yönetilen halkın öyle büyük lansmanlar ile proje anlatılmasına ihtiyaç yok. Onlar sadece insanca hizmet ve değer görmek istiyorlar. Kısacası kayyum belediyelerden halkın isteği huzur ve insana değer katan hizmetler, halkın istediği yegane belediyecilik hizmeti huzur belediyeciliği. Bir huzur verin başka bir şey istemem.

Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimi öncesi doğuda kayyum belediyelerinin halkın kalbine dokunmalı, onlarla kucaklaşmaya devam etmeli. İnanıyorum ki halk seçim kararını hizmetten ve sevgiden yana kullanacaktır.