BİR GECELİK PRENSES OLMAK

Yonca ORTAN 12 May 2019

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Bir insanın hayatında hiç unutmayacağı ve mutlu bir anı olarak hatırlayacağı günlerden bir tanesi de mezuniyet törenleri ve balolarıdır.

Bu gecemizde biz bayanlara da gecenin en dikkat çekici ve güzeli olmak yakışır. Bunu başarabilmek için elbise ve makyaj seçimimize özen göstermeliyiz ve hatta hiç hata yapmamalıyız.

Mezuniyet Elbisesi

Mezuniyet elbisesi seçerken en büyük hata çok işlemeli ve pullu modellerde tercihin kullanılmasıdır. Uzun abiye elbise seçimlerinde de renk seçiminin ön planda tutulurken, mini elbiselerde mezuniyetler için ideal bir seçim olabilir. Her iki tarzda da sadelik ön planda tutulması gereken bir etken olmalıdır.

Aslında en büyük sorun ise yaşa ve zevke uygun elbise bulmak. Her genç kızımızın hayali o gece prensesler gibi olmak, tabi bu da bazı püf noktalara dikkat etmekten geçiyor. Sezonun öne çıkan mezuniyet abiye modellerinde etek ve kollarda fırfırlar, tüy ve püsküller, kaz tüyleri yine mezuniyette tercih edilecek detaylar arasında yer alıyor. Bu özel gece için aceleci davranmayın, seçeceğiniz elbisenin şıklığı gibi tarzınızı ve vücudunuzdaki en sevdiğiniz bölgeyi de ön plana çıkarmanız gerekiyor. 

Gelelim en önemli soruya acaba bu elbiseden başka alan oldu mu? Yani pişti olma ihtimalinizde var. Bu nedenle sakin bir şekilde önce alan kişileri gözlemlerseniz bu sorunda ortadan kalkmış olacaktır. 

Verilen uzun emeklerin karşılığı olan mezuniyet aynı zamanda kadınlar için mezuniyet elbisesi modelleri ile büyük bir şıklık yarışı anlamına gelmektedir. O gece tüm kadınlar en şık olabilmek adına özenle seçilen kıyafetler giyerken birbirine tıpatıp benzeyen kıyafetlerden sıkılan kişiler farklı ve özgün elbiseler satın almayı tercih etmektedir. Mezun olduktan sonra en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de mezuniyet elbisesi nasıl olmalıdır sorusudur.

Mezuniyet dönemi öncesinde ünlü markalar mezuniyete uygun olan yeni kreasyonlarını piyasaya sürerek isimlerinden söz ettirirken önemli olan kişinin içerisinde kendisini en iyi hissedeceği modeli belirleyerek satın almayı başarmasıdır. Yani mezuniyet kıyafeti illaki abiye bir kıyafet olacak diye bir kural yoktur. Seçilecek çok şık sportif bir elbise ile bile mezuniyet balosunun en şık kızı olmayı başarmak mümkündür. Önemli olan vücut tipine ve yaşınıza uygun olan kıyafeti seçmeyi başarmaktır.

Mezuniyet Makyajı

Böyle özel bir günde kendinizi başka biri gibi göstermek yerine, kendinize en çok yakışanı seçmelisiniz. Elbisenizi aldınız sırada saçlarınız var. Saç modeliniz ve makyajınızda hem yaşınıza hem mezuniyet gecenize uyum sağlamalı; saçlarda çok abartıya kaçmayan örgü ve dağınık saçlar ön planda tutulurken makyajınız nude tonlarda oldukça doğal ve sade olmalıdır. Sonuçta bu gecede hayatınızda hikayesi olacak bir gece olacağından canınız istiyorsa biraz abartın yoksa biraz ağır takılın rahat olun gülümseyin ilerde gülümseyerek heyecanla anlatacağınız bir geceniz olsun. 

Gözaltı morlukları ve kırmızılıklardan kurtulmanın en kolay yolu kapatıcı kullanmak. Bu yaşlarda aslında morluk ve kahvelik pek görünen bir durum değil. Eğer böyle bir şikayetiniz varsa yoğun olmayan ince bir kapatıcı size yardımcı olabilir.

Ten renginizden bir ton daha açık seçeceğiniz kapatıcıyı göz ve göz çevresine damla damla sürün. Fırça ya da parmak uçlarınızla kapatıcıyı yavaşça yayın. Ardından transparan pudra ile sabitleyip far birikmesini ve kapatıcının yağlılık görünümünü matlaştırmış olursunuz.

Fondöteninizi ten renginizden bir ton açık renkte seçmelisiniz. Göz çevrenize sürdüğünüz kapatıcıya bulaştırmadan yüzünüzün yanak, alın, çene ve burun bölgelerine küçük parçalar halinde fondöteni sürün. Fondöten fırçası veya parmak uçlarınızla cildinize iyice yayın. Cildinizin çevre kirliliğinden ve fondötenin yıpratıcı etkisinden minimum derecede etkilenmesi için, tercihinizi antioksidan ve E vitamini içeren ince bazlı ürünlerden yana yapmanız gerek.

Koyu renkte bir kıyafet giyecekseniz, farınızın rengi dilediğiniz tonlarda olabilir. Hatta siyah bir elbiseye füme ve lame renkli ışıltılı tonlar çok yakışacaktır. İnce bir eyeliner üzeri gölge siyah elbise için ideal bir uygulama.

Canlı tonlarda kıyafet seçimi yaptıysanız, göz makyajınız koyu olmalı. Farı göz kapağınızın diplerinden başlayarak sürün. Göz kapağının hemen üstüne ve kaşlarınızın altına kadar çıkmayacak şekilde kullandığınız far rengi kaş altı açık ton ile uyumlu olmalı.

Gölgeleme işlemi için koyu tonlar kullanabilirsiniz. Göz pınarları geniş olanlar göz pınarlarını ne koyu ne de açık renkte bırakmalı.

Uzun ve dolgun bir görünüme sahip olmak için, rimeli kirpiklerinizin alt kısmından başlayarak yukarı doğru sürün. Alt kirpiklerinize de bir parça rimel sürerek büyüleyici bakışlar elde edebilirsiniz. Hatta kirpiklerinizi pudra sürüp rimel kullanırsanız daha hacimli kirpiklere sahip olabilirsiniz.

Koyu ve etkileyici bir göz makyajı için rimel rengi konusunda tercihiniz siyahtan yana olsun, kirpik ilavesi yapmak isteyenler en doğal görünümü yakalamalı.

Gece boyunca rujunuzun kalıcı olması için, sürmeden önce dudaklarınızı biraz pudralayın. Dudak kalemi ile komple dudağınızın içini dolduracak şekilde boyayabilirsiniz, dudak kalemi ruj rengiyle ya aynı ton ya da bir ton açık olmalı. Dudak kaleminin görevi dudaklarınızın daha dolgun ve pürüzsüz görünmesi. Eğer fırça rujlardan kullanıyorsanız, dudak kalemine ihtiyacınız yok. Ayrıca fırça rujların normal rujlara göre çok daha kalıcı olduklarını unutmayın. Ruj için renk seçiminde özgürsünüz. 

O geceki makyajınız, kıyafetiniz, ayakkabınız ve çantanızla uyumu yakalarsanız harika bir balo geçireceğiniz garanti. Prenses gibi hissedeceğinizden eminim.