​BEŞİKTAŞ SÜPER LİGE DÖNDÜ...

Burhan AKDAĞ 18 Ara 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Puan kaybının çok lüks olduğu bir haftada Beşiktaş kendi sahasında Osmanlıspor'u konuk etti..

Puan kaybının çok lüks olduğu bir haftada Beşiktaş kendi sahasında Osmanlıspor’u konuk etti.. Etkili bir futbol sonunda Beşiktaş maçı kazanarak adeta bir oh çekti...

Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkan ve Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş için Osmanlıspor maçı çok önemliydi. Trabzonspor ve Başakşehir’in 3’er puan kazandığı, Galatasaray’ın ise 3 puan kaybettiği haftada hedef mutlak galibiyet ve kesin 3 puandı..

Şenol Güneş’in nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağı çok merak ediliyordu. Şenol hoca bu sezon ilk kez Oğuzhan ve Tolgay’ı birlikte kulübede oturttu. Oyuna dahi alma gereği duymadı. Orta sahada Atiba ve Medel ile başladı...

Medel bence bu maçın sessiz kahramanıydı. Osmanlıspor’a karşı orta sahada tek başına mücadele etti. Bir çok atağı kesti, takımının ani atağa geçmesini sağladı.

Bu maçta bütün gözler ilk onbirde sahaya çıkan Negredo ve Medel’deydi, her ikisi de kusursuz oynadı. Ayrıca Gökhan gönül ve Quaresma’nın bu maçtaki uyumu mükemmeldi. Quaresma en etkili maçlarından birisini oynadı. Oyundan alınmasına biraz bozulsa da taraftar onu motive etmesini bildi..

İlk yarı iki gol bulan Beşiktaş, ikinci yarı üç gol daha atınca ligde en çok gol attığı hafta oldu. Özellikle üç gol atan Babel’in üçüncü golden sonra attığı taklalar görülmeye değerdi.

Babel’in gollerinden sonra suskun golcü Negredo ve Cenk Tosun birer gol atınca, skor bir anda 5-0’a çıktı.. Beşiktaş maçın son dakikasında kalesinde golü görünce maç 5-1 bitti.

Beşiktaş en kritik haftada 5 golle 3 puanı almış oldu. Gözler şimdi yarınki Fenerbahçe maçında...