​BEŞİKTAŞ ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI...

Burhan AKDAĞ 27 Oca 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş'ın cuma günleri oynadığı maçlarda kaybettiği puanlar herkesçe biliniyor.

Yine bir cuma maçı başta ben olmak üzere taraftar tedirgin…Çünkü rakip Kasımpaşa, ligin ilk yarısı yine bir cuma günü oynanan maçta Beşiktaş iki puan kaybetmişti. Bir kaç hafta sonra Gençlerbirliği deplasmanında kaybedilen puan üçtü. Yine kendi sahasında oynadığı Akhisar maçında yine iki puan kaybeden Beşiktaş üç maçta 7 puan kaybetmişti.

Dün rakip Kasımpaşa çok tehditkar bir futbol oynadı. Beşiktaş’ı kendi sahasında bu kadar tehdit eden bir rakip çıkmamıştı. Futbolu çirkinleştirecek hareketlerden genelde kaçındı. Özellikle ikinci yarı beraberliği belki de galibiyeti yakalamak için Beşiktaş’ın sahasında çok göründüler, goller kaçırdılar.

Beşiktaş ilk yarı çok iyi bir futbol oynadı, özellikle Queresma ve Talisca atılan iki golün mimarıydı..

Talisca iki haftada attığı dört golle bu takımın santraforu benim der gibiydi.

İkinci yarı 57. dakikada Talisca sakatlanıp çıktı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş orta sahası bir türlü toparlanamadı. Bu dakikalarda Kasımpaşa Beşiktaş kalesine daha sık gelmeye başladı. Gol adeta geliyorum diyordu. Nitekim Kasımpaşa bu dakikalarda Trezeguet ile kalesinde golü buldu..

Bu dakikadan sonra maç daha heyecanlı oldu. Kasımpaşa yakaladığı tempo ile Beşiktaş kalesine yüklenirken, Beşiktaş, Balel ve Lens ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi..

Öyle ki son on dakika Beşiktaşlı futbolcular zamanın dolması için top çevirmeye başladı..

Cuma sendromu ile oynanan bu maçı Beşiktaş kazanarak şeytanın bacağını kırmış oldu.

Şenol Güneş, Negredo’dan istediği randımanı alamayınca çıkarmak zorunda kaldı. Alternatif bir santrafor olmadığı için Güneş Babel’i oynatmak zorunda kaldı..

Bu maçın bana göre iki yıldızı vardı. Talisca ve Medel. İkinci yarının şu anda en formda iki futbolcusu . Özellikle Medel müthiş bir maç çıkardı. rakiplerine nefes aldırmadı desem yeridir.

Beşiktaş Vodafone Park’ta 36 maçtır yenilmiyor. Hafta içi Türkiye kupası maçları var. Beşiktaş Süperlig, Türkiye kupası ve Şampiyonlar ligi derken üç kulvardı mücadelesini sürdürüyor. Bu tempo futbolcuları ve Şenol Güneş’i çok yorduğu belli. Özellikle Şenol Güneş bu tempodan en iyi şekilde sıyrılmak için elinden geleni yapmalı. Yeni transferleri bir an önce takıma monte etmeli. Tüm Beşiktaşlıların aklında üç hafta sonra oynanacak Bayer Münih maçı var…

İnşallah bu takım bu maçı da kazasız belasız atlatacak….