Vakıf Katılım web

BAYRAMA BİR HAFTA KALA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ramazan'ın üçüncü haftasını geride bıraktığımız bugünlerde, birleşen dokuz günlük tatilin heyecanı ile herkesin bayram tatili için gün saydığını düşünüyorum.

Her şeyden öte yoğun ve yorgun geçen bir kış mevsiminden sonra bu tatil herkese çok iyi gelecektir. Deniz tatili mi, doğa tatili mi yoksa kültürel miras tatili mi diye karar verdikten sonra, siz de benim gibi güney kesimlere gitme planı yapıyorsanız hemen söyleyeyim fiyatlar normal sezonun üç katına çıkıyor. Evet doğru okudunuz, abartmıyorum normalden üç kat yüksek fiyatlar! 

Turizmle hiç ilgilenmedim ama günlerdir Bodrum, Çeşme, Kaş, Antalya ve Kıbrıs otellerini inceleyip duruyorum. Ve inceleyip inceleyip işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Enflasyon oranı her şeyde olduğu gibi tatil fiyatlarını da fazlaca etkilemiş. Asgari ücretle ev geçindirip bir yandan çocuk okutuyorsanız Ege ve Güney tatili bütçenizi çok zorlayacaktır. Ama eminim konu tatil olduğunda her bütçeye uygun tatil planı mutlaka yapılabilir.

Peki ya tatile gittiğinizde biraz stres atıp eğlenmek istiyorsanız hangi sanatçıyı nerede dinleyeceksiniz bu da önemli bir konu. Çeşme’ye gidiyorsanız; Gala Ayayorgi’de bayramın ilk günü Selami Şahin, ikinci günü Serkan Kaya ve üçüncü günü Bülent Ersoy ve Fatih Ürek sahne alacak. Eğer ki rotanız Bodrum’a ise Türkbükü’nün en keyifli konser sahnelerinden biri olan Sahne Bodrum’da bayramın birinci günü Demet Aklın, ikinci günü Hakan Altun, üçüncü günü ise Tan Taşçı sahnede olacak. Tabi ki tatilin uzamasıyla birlikte konser programları da beş günü dolu dolu dolduruyor.

Henüz bir planınız yoksa, ailenizle baş başa vakit geçirip dinlenebileceğiniz güzel bir tatil olabilir. Stresten uzak, sadece dinlenip sevdiklerinizle geçireceğiniz dokuz günün hayali bile insanı çok mutlu ediyor. Tatil planlarınızı son güne bırakmadan kesinleştirmenizi tavsiye edip, Ramazan’ın son bir haftasının herkes için kolay ve bereketli geçmesini diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın...