BARIŞIN SEMBOLÜ TURİZM

Serpin ALPARSLAN 20 Oca 2017

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
Turizm barışın sembolü.. Ve bizler bunu ne kadar güçlendirebilirsek, o kadar güçlü oluruz.

Bu yıl 28’inci kez kapılarını açan Antalya’nın en önemli fuarlarından Antalya EXPO Center'daki ANFAŞ Fuar Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı için Akdeniz’in bu eşsiz güzellikteki şehrindeyim. Antalya başka bir mutluluk kaynağıdır biz İstanbullular için. Başka severiz bu ili.. Özellikle yerli turistimizin gözdesidir.

Antalya demek aslında turizm demektir. Açılış töreninde bir konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu da turizmin öneminin altını çizerek, dünyanın bir bunalım sürecinden geçtiğinden ve konjonktürün bu eğilimde olduğundan söz etti, önceki gün.. Vali, “Sadece Antalya değil, dünyanın birçok ülkesi turizmde sıkıntı yaşıyor. Ama dünyanın bu buhrandan çıkmasının yolu da yine turizm. Çünkü turizm barışın sembolü. Dünya milletlerini birbirine yaklaştıran, ilişkileri güçlendiren sektör hiç şüphesiz turizm. İnsanlar farklı ülkelere daha çok seyahat etmeli ve dost olmalı. Dünyanın bugünkü sıkıntılı döneminden çıkması için inadına turizm denilmelidir" dedi.

 

Çok haklı.. Turizm barışın sembolü.. Ve bizler bunu ne kadar güçlendirebilirsek, o kadar güçlü oluruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de törendeydi. O da yaptığı konuşmada turizmin zor bir yıl geçirdiğinden söz ederek, "Bu senenin geçen seneden daha iyi olacağı düşüncesindeyim. 2016 zor bir seneydi, buna rağmen 6.5 milyon turist ağırladık. Bu sorunlar başka ülkelerde yaşansaydı bırakın 6.5 milyonu, 6 turisti bile zor bulurlardı.” dedi. Türkiye’nin bu inanca bu gayrete ihtiyacı var.

Dünyanın yaşadığı ekonomik kriz ister istemez “lüks” gibi görünen tatil planlarını da bir hayli etkiledi, geçtiğimiz dönemde. Oysa her ne şart altında olursa olsun tatil bir lüks değil tam tersi bir zaruriyet, ihtiyaç. Daha verimli olabilmek için ihtiyaç, insan ruhunun dinlenmesi için bir ihtiyaç.. Tabii ki bedenin de dinlenebilmesi için..

Konuşmalar demişken ben de, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin organize ettiği panelde konuşmacılar arasındaydım. Konuşmada da altını çizdim, fuarın Genel Müdürü Murat Özer ve ekibini ve de ekibin önemli isimlerinden Esra’yı kutlamak gerek..

Kutlamak gerek çünkü önemli bir başarı, 311 firma ve 35 ülkeden katılımcıyı getirmek.. Diğer yıllardan çok daha önemli bu yıl çünkü.. Murat Özer’in ifadesine göre.. Yaşanan tüm olumsuzluklar ortada.. Her şeye rağmen fuarları iptal etmeyip inadına devam ettirerek hedeflerine ulaşmaya çalışmışlar.

Son not; İran, Umman, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Kosova, Polonya, KKTC, Makedonya, Azerbaycan, Arnavutluk, Dubai ve Tunus bu yıl ilk kez gelen ülkeler..