Vakıf Katılım web

BARIŞ PINAR'I HAREKATI 2'NCİ YILINDA

Prof. Dr. Fahri ERENEL
Tüm Yazıları
Suriye'nin kuzeyinde ABD tarafından sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun tam ortasından parçalandığı bir zaferin 2'nci yıldönümü içindeyiz.

Suriye’nin kuzeyinde ABD tarafından sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun tam ortasından parçalandığı bir zaferin 2’nci yıldönümü içindeyiz.

09 Ekim 2021 tarihi “bir gece ansızın gelebiliriz” sözünün sadece şarkılarda kalmadığı ve gerçeğe dönüştüğü gündür.

ABD’nin ve kölesi konumunda olan terör örgütünün Zeytin Dalı harekatından sonra bir kez daha yenilgiye uğratıldığı zaferin adıdır Barış Pınarı.

Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Kalkanı harekat bölgelerinde olduğu gibi ülkemizi tehdit eden her türlü “kullan-at” tipi terör örgütlerinin bir kez daha yenilgiye uğratıldığı zafer zincirinin bir halkasıdır Barış Pınarı.

Başkan Yardımcısı iken McGurk ile birlikte Irak’ı bölerek bugün içine düştüğü istikrarsız durumun tek sorumlusu olan Biden’ın, Suriye’de oluşturmaya çalıştığı benzeri yapılanmanın geri dönülemez bir şekilde darbe yediği harekatın adıdır Barış Pınarı.

ABD’nin bir mutabakatla ilk kez yenildiğini kabul ettiği, hatta Suriye’den çekilme yönünde tartışmalı da olsa bir karar almak zorunda kaldığı, Büyük Ortadoğu Projesi’nin Ortadoğu ayağının önemli bir darbe yediği, bölge güvenliği ve bütünlüğü açısından, bölge ülkelerine bağımsızlıkları için örnek olacak şekilde Mehmetçiğin tarih sahnesine bir kez daha imzasını attığı günün adıdır Barış Pınarı.

Suriye rejimi ve destekçisi Rusya’nın artık ümit kestikleri bir zamanda, Fırat’ın Doğusu’nunda Suriye toprağı olduğunu hatırladıkları, parçalanmış değil, bütünlüğü sağlanmış bir Suriye olma yolunda biraz da olsa kendilerine gelmesini sağlayan başarının adıdır Barış Pınarı.

Barış Pınarı, yapılış maksadında belirtilen bütün amaçların gerçekleştirildiği bir harekattır. Bu bölgeden ülkemize yönelik tehdidi önleyen, yaklaşık 600 yerleşim yeri için güvenlikli bir yaşam ortamı oluşturulan, sivil ve masum insanların korunduğu, toprakları ve yaşam hakkı elinden alınan, demografik yapısı değiştirilerek zorla Kürt bölgesi yapılmaya çalışan bir bölgeyi özgürleştiren, sadece Türkiye’nin değil Suriye’nin güvenliğine de katkısı olan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde olan alanlarda güven ve istikrarın adıdır Barış Pınarı.

Barış Pınarı bölgesinde, 464 okulda 60 bine yakın öğrencinin huzur içinde eğitimine devam ettiği, 22 sağlık tesisinin kurularak sağlık hizmetinin kesintisiz hizmet verildiği, camiler ve yıkılan her türlü kamu tesisi başta olmak üzere alt yapının onarılarak hizmete açıldığı, kamu otoritesinin tesis edildiği, alt yapı onarımı ve aynı zamanda istihdam yaratma maksadıyla tuğla,taş üretim tesisleri kurulduğu, hayatın normal akışının iç savaş öncesine göre çok daha iyi şartlarda devam etmesine vesile olan, yerel halkın geri dönüşleri için uygun koşulların diğer bölgelere de örnek olacak şekilde tesis edildiği her yönü ile örnek alınacak bir başarının adıdır Barış Pınarı.

Dünyanın iki önemli gücü olan ABD ve Rusya’nın Türkiye ile mutabakat imzalamak zorunda kaldıkları diplomatik bir başarının adıdır Barış Pınarı.

Biden bu nedenle Başkan yardımcısı iken Türkiye’den yediği bu darbeyi Başkan olduktan sonra da unutmamakta, bu kinle Türkiye’yi adeta tarih sahnesinde silmek için her türlü çabayı göstermektedir.Başkan olduktan sonra Türkiye karşıtı tutumunun artmasının en önemli nedeni budur.

Bu büyük zaferin yıldönümünde imzaladığı ve Temsilciler Meclisi’ne gönderdiği kararname ile Suriye’deki istikrarsızlığın asıl kaynağının kendisi olduğunu unutturmak ve Suriye’den çekilme yönünde aldığı sözde kararı örtmek için Türkiye ve DEAŞ’ı aynı kefeye koyarak istikrarsızlığın kaynağı olarak Türkiye’yi suçlaması,istikrarsızlığın asıl kaynağı olan ABD ile birlikte Rusya ve İran ile vekili olan terör örgütünden söz etmemesi, duyduğu kinin belgeye yansımış şeklidir.

Üstelik bu belgede ABD’nin ulusal güvenliğinin tehdit altında olduğu utanmadan söyleyebiliyor. Doğrudan terör örgütünün bu gidişle Türkiye tarafından tamamen yok edileceğinden söz edemediği için bu yöntemi kullandığını kendisi de biliyor. Bu yolla terör örgütlerini finanse etmek ve varlığını sürdürebilmek için yasal altyapı hazırlamaya çalışıyor.

Bu belgenin imzalanmasında hemen sonra Afganistan’da Kunduz’da bir camiye düzenlenen,60’dan fazla can kaybının olduğu  ve DEAŞ’ın üstendiği saldırıda zamanlama açısından çok manidardır.

“Zafer, zafer benim diyebilenindir” sözünü Büyük Taarruz öncesi söylemiştir Atatürk. Barış Pınarı harekatı bir zaferin adıdır ve milletimiz benim zaferim diyerek bu başarıyı taçlandırmıştır.

Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,bu harekatta görev alan ve bu bölgelerde görev yapmaya devam eden Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve sivil görevlilerimizi kutluyorum.