Vakıf Katılım web

​AVRUPA'DA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR...

Burhan AKDAĞ 02 Kas 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Futbol nasıl bir ortamda oynanmalı diye sorulduğunda, verilecek tek cevap dün geceki Vodafone Park'ı tarif etmek yeter, 42 bin seyirci, müthiş bir zemin ve futbol için ideal bir hava.

Futbol nasıl bir ortamda oynanmalı diye sorulduğunda, verilecek tek cevap dün geceki Vodafone Park’ı tarif etmek yeter, 42 bin seyirci, müthiş bir zemin ve futbol için ideal bir hava. Beşiktaş taraftarı ise her zamanki gibi muhteşem. Monaco’yu oynatmamak için 42 bin seyirci adeta ciğerlerini zorluyor. Bunda da çok büyük bir başarı sağladılar. Beşiktaş ilk yarı golleri kaçırdıkça kaçırdı. Atamayana atarlar, misali ilk yarının son dakikası Monaco golü buldu. Soyunma odasına önde girdi.. Gerçi Monaco, Fransa’daki ilk maçta da ilk golü bulmuştu. Ancak Beşiktaş attığı iki golle maçı kazanmasını bilmişti.

Şenol Güneş bu maça son haftaların formsuz oyuncusu Talisca’yı kulübeye almış, Caner’i ise kadroya bile almamıştı. Bence Caner bu maçta sahada olmalıydı. Şenol Güneş rakip Monaco olunca sanki kumar oynamak istedi…

ilk yarıyı mağlup bitiren Beşiktaş ikinci yarının başında attığı gol ile beraberliği yakaladı. Beraberlikten sonra oyunun temposu bir hayli düştü. Tolgay ve Tosiç sakatlıkları iki oyuncu değişikliğine neden oldu. Atiba da sekmeye başlayınca yerini Talica’ya bıraktı…

Talisca oyuna girdikten sonra oyun biraz hareketlendi. Özellikle son 10 dakika inanılmaz bir mücadeleye şahit olduk. Her iki kalede inanılmaz goller kaçmaya başladı… Özellikle Beşiktaş Queresma ile yakaladığı pozisyonları bozuk para gibi harcadı. Queresma bencinlik yapmasa biraz daha dikkatli olsa ikinci golü bulmak içten bile değildi.

Goller arka arkaya kaçarken İtalyan hakem bu maçın berabere bittiği belirten düdüğü çaldı. Rahatlıkla galip gelebileceğimiz maç, berabere bitti.

Tabiki bunda sakatlıklardan doğan oyuncu değişiklikleri maçı etkilediği bir gerçek.. Şenol Güneş bu sene belki de ilk kez istemediği değişiklikleri mecburen yapmak zorunda kaldı. Beşiktaş taraftarı Monaco karşısında Negredo’yu çok izlemek istedi ama olmadı. Beşiktaş puanını 10’a çıkardı. Benim tahminin bir üst tura çıktığımızı garantiledik gibi. Monaco’da Şampiyonlar Ligine veda etmiş oldu. Bu grupta iki maçımız kaldı, önce yine İstanbul’da Porto ile oynadıktan sonra Almanya’da Leipzig ile son maçımızı yapacağız.

Avrupa heyecanına biraz ara vereceğiz. Hafta sonu İzmir’de çok önemli bir Göztepe maçı var. Beşiktaş bu sezonun en önemli maçlarından birisini oynayacak. Beşiktaş’ı en iyi tanıyan kişilerdin birisi olan Tamer Tuna  çalıştırıyor.

Son iki şampiyonlukta Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Tamer Tuna bakalım eski takımına karşı nasıl bir oyun planı hazırlayacak?

Geçtiğimiz hafta sonu Aytemiz Alanyaspor’u deplasmanda yenerek süper ligdeki kötü gidişine dur diyen Beşiktaş, Avrupa’da ise dolu dizgin gidiyor.

Hafta sonu aldığı galibiyet  tam 16 puan değerindeydi. Puan cetvelinde Beşiktaş’ın üstünde bulunan Galatasaray, Göztepe, Akhisar Belediye, Fenerbahçe ve Kayserispor’un puanlar kaybetmesi Beşiktaş’ın çok işine yaramıştı.

Avrupa’da henüz kaybetmeyen Beşiktaş, aynı tempoyu ligde yakalamaya çalışıyor...