Vakıf Katılım web

AVRUPA, KÜRT ANNELERİN SESİNİ NE ZAMAN DUYACAK?

Ozan CEYHUN 06 Eyl 2019

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Sahi nerede Avrupa'nın kadın hakları savunucuları?

Nerede “feminist” sivil toplum kuruluşları?

Acaba kiliseler, sendikalar ve insan hakları dernekleri annelerin seslerini duymuyorlar mı?

Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa’nın başkentlerinde ulusal parlamentolarda ya da eyalet parlamentolarında “Kürtler” üzerine nutuk çekmeyi seven milletvekilleri hala Kürt annelerin sesini duymadılar mı?

Her fırsatını bulduklarında “Kürtleri istismar ederek” gerçek dışı iddialarda bulunmaya alışmış medya organları ve gazeteciler de mi duymadılar Kürt annelerin seslerini?

AB’de “PKK terör örgütünü, terör örgütleri listesinden çıkarmaya çalışanlar “üç maymunu mu oynuyorlar” şimdi? Ya da PKK terör örgütü ya da YPG/SDG terör örgütlerinin “paçavralarıyla” poz vermeyi seven politikacılar ne yapıyor acaba şimdi?

Türkiye’de Diyarbakır’da Kürt anneler HDP İl Teşkilatının kapısında eylem yapıyorlar. HDP tarafından kandırılıp PKK terör örgütüne kaçırıldığını iddia ettikleri oğullarını geri istiyorlar. PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 17 - 20 yaş arası gençler nedense hep ilk önce HDP binasına girip sonra kayboluyorlar!

Kürt anneler oğullarının teröre kurban edilmesini istemiyorlar!

PKK terör örgütü Kürt kökenli varlıklı ailelerden yüksek miktarda para alıp onların oğullarına dokunmuyor. Ancak en az 30.000 TL (ca. 5.000 Avro) veremeyen ailelerin 1 ya da 2 çocuklarına el koyuyor. Bu çocukları kaçırıp dağa götürüyor. Onları eğitime sokuyor ve beyinlerini yıkıyor. Ardından Suriye’de YPG/SDG terör örgütü emrinde teröristler, Irak ve Türkiye’de de PKK terör örgütü emrinde teröristler olarak terör eylemlerinde kullanıyor. Bu çocukların çoğu terör eylemlerinde yaşamlarını yitiriyorlar. Anneleri ve babaları onları bir daha göremiyor. Çoğunun mezarı bile yok.

Kürtlere en büyük zulmü ve acıyı yaşatan PKK terör örgütü, Türkiye’nin teröre karşı başarılı mücadelesi sayesinde artık savaşacak terörist bulmakta zorlanıyor. Eleman sıkıntısı çekiyor. Onun için yoğun bir şekilde gençleri kaçırma telaşı içinde.

Kürt kökenli insanlar, PKK terör örgütünün teröründen bezdiler artık. Çocuklarını, paralarını ve mallarını gasp eden PKK terör örgütünde korkmuyorlar artık. Eğer seslerini çıkarmazlarsa teröre kurban olduklarını gördüler. Onun için artık “PKK’ya lanet olsun” diyerek HDP Parti Binaları önünde çocukları için “nöbet tutuyorlar”.

HDP’lilerin saldırılarına ve tehditlerine rağmen yılmadan çocukları geri gelene kadar da bekleyecekler.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da anne Hacire Akar, HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı. Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos 2019 günü oğluna kavuşmuş, çocukları dağa kaçırılan diğer annelere de örnek olmuştu. Hacire Akar’ın bu cesur mücadelesini maalesef  Avrupalı politikacılar ve medya görmezden ve duymazdan geldi. Bir kez daha insan hakları alanında “çifte standart” belgelendi.

Şimdi ise dört anne Pazar gününden beri Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde oğullarını geri almak için bekliyorlar. Eşleri be akrabaları da onları destekliyor ve onlarla beraber bekliyorlar.

Bunlardan biri de Çetinkaya ailesi. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen Çetinkaya ailesi, henüz 17 yaşında olan çocukları Süleyman Çetinkaya’nın dağa kaçırıldığını iddia ederek parti binası önünde oturma eylemi başlattı. Baba Şahap, anne Feyziya Çetinkaya ile kardeş ve yeğenlerinden oluşan grup çocuklarının bulunup kendilerine teslim edilmesini bekliyor. Kaçırılan Süleyman Çetinkaya’nın babası Şahap Çetinkaya, çocuklarının sürekli HDP binasına çağrıldığını ve geldiğini belirtti. Baba Çetinkaya oğlunun “HDP’ye geldikten sonra Mardin Dargeçit üzerinden Suriye’ye gönderildiğini” öğrenmiş. Haklı olarak tüm aile oğulları için kaygılanmakta. PKK terör örgütünden nefret etmekteler.

Bir başka anne Ayşegül Biçer’in ise oğlu Mustafa Biçer, PKK terör örgütü tarafından 10 ay önce Suriye’ye kaçırılmış. Ayşe Biçer şimdi oğlunu geri istiyor!

Oğullarını geri isteyen Kürt annelerin ve ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. HDP’liler ise suçlamalar karşısında susuyor. Çünkü konuşamıyorlar. PKK terör örgütü, HDP’yi gerçekten korkutmuş ve sindirmiş. 

Anneler ise artık PKK terör örgütünden korkmuyorlar! Oğulları için mücadele ediyorlar.

Sahi nerede Avrupa’nın insan hakları savunucuları? Niçin oğullarını geri isteyen annelerin bu haklı mücadelesini desteklemiyorlar? PKK terör örgütünün bu kanlı ve zalim yüzünü görmek o kadar zor mu?

Avrupa’daki “Türkiye raportörleri”, “Türkiye uzmanları”, gazeteciler, sendikacılar, kilise papazları ve daha nice “her zaman Kürtleri desteklediklerini” söyleyenler şimdi Kürt anneleri niye desteklemiyorlar acaba? Oysa her fırsatını bulduklarında Diyarbakır’a gelip HDP’liler ile fotoğraf çektiriyorlardı. Yani Diyarbakır onlara yabancı değil. HDP İl Binası da iyi biliyor olmalılar.

Acaba Diyarbakır HDP İl Binası önünde perişan bir durumda oğullarını bekleyen anneleri de ziyaret edecekler mi? Merakla bekliyoruz!

Kürtler, artık PKK ve Suriye’deki YPG/SDG terör örgütlerinin zulmüne baş kaldırıyorlar. Avrupa’nın da bu gerçeği görmesini ve gerekeni yapmasını istiyorlar. Haklılar!