'AMİGOLAR' KORKMASIN FENERBAHÇE DÜŞMEZ!

Mustafa YAŞAR 09 Şub 2019

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Çok değil daha 2 hafta öncesine kadar Fenerbahçe'yi takip eden 'amigo' medya mensupları bile (onlar kendini bilir) ahlar, vahlar ederek 'Bu takım küme düşer' derken, buna hiç ihtimal vermeyen biri olarak olan biteni takip ederken, doğrusu bu ya en çok da mesleğin geldiği noktaya üzüldüm.

Şimdi bakıyorum da o ‘amigolar’ 2 hafta önce söylediklerini unutmuş başka bir hava çalıyor.

Ne diyeyim ‘Allah akıl, fikir versin’ ama korkmasınlar dünkü yenilgiye rağmen Fenerbahçe küme düşmez.

Yeter ki onlar bu sonuç sonrası yine fikir değiştirmesinler!

***

Gelelim maça…

Fenerbahçe Ersun Yanal ile ligde hiç kaybetmemişti.

Bu kötünün iyisi seri dün akşam Kayseri’de sona erdi.

Sarı-lacivertlilerin son iki haftada oynadığı futbolda gözle görülür bir gelişme vardı. Bu süreçte önce Malatya sonrasında da Göztepe maçlarında geçmiş haftalardaki silik futbol düzeninden uzaklaştıklarını, topa daha çok sahip olduklarını ve baskılı oynamaya çalıştıklarını izledik.

Yanal, Kayserispor karşısında başlangıç 11’inde sarı kart cezalısı Mehmet Topal'ın yerine Jailson, sakat olan Sadık Çiftpınar'ın yerine ise yeni transferlerden Serdar Aziz'e görev verdi.

Kadro dışı kalan Benzia'nın yerine bir diğer yeni transfer Tolgay Arslan, İsmail Köybaşı'nın yerine de cezası sona eren Hasan Ali Kaldırım'a formayı veren Ersun Yanal ilk 45 dakikada kapanan ve kontra ataklarla kaleye gitmeye çalışan Kayserispor savunmasını aşamayınca ve devre biterken direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Soldado’yu da kaybedince ikinci yarının başında Mehmet Ekici Moses değişikliğine başvurarak sonuca gitmeye çalıştı ancak son iki haftadaki artılarını devam ettiremeyen sarı-lacivertliler sonrasında ‘geliyorum’ diyen golü de kalesinde görünce 90 dakika sonunda yine hüsranı yaşadılar.

Fenerbahçe’nin maça ilk 11’de başlayan yenilerinden Serdar Aziz hazır görünürken, çok top kaybı ile oynayan ve 72.dakikada yerini Frey’e bırakan Tolgay Arslan bekleneni veremedi.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Moses ise istediği topları alamayınca etkisiz kaldı.

***

Hikmet Karaman'ın göreve gelmesi sonrası gol atmakta sıkıntılı ama kaybetmeyen Kayserispor ise ikinci yarıda gol yollarındaki etkinliklerinin meyvesini bu kez kazanarak almayı bildi.

Umut’un attığı ve VAR kararıyla iptal edilen gol bana göre tartışmaya açık.

Transfer tahtası kapalı olduğu için takviye yapamayan, alt sıralardan bir an önce uzaklaşmak isteyen sarı-kırmızılılar, bu süreçte 1 puanın bile ne kadar önemli olduğunu bilerek oynadılar ve istediğini fazlasıyla alarak sahadan ayrıldılar.