​AMERİKA'YA ŞAMPİYON OLMAYA GİDERİZ

Mustafa YAŞAR 03 Haz 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Antalya'da geride kalan iki maçta şunu gördük ki; yenilenen Milli takımımız bize yine heyecan ve gurur veren maçlar izletecek.

A Milli Kadın Voleybol takımımız Milletler Ligi’nde oynadığı ilk iki maçından galibiyetle ayrıldı.

İlk maçında Güney Kore’yi 3-0 mağlup eden, sonrasında ise rotasyonlu kadrosuyla da olsa son dünya şampiyonu Sırbistan’ı 3-1 ile geçen ‘Filenin Sultanları’ bugün İtalya yarın da ABD ile oynayacak ve turnuvanın Antalya’da düzenlenen ilk ayağını tamamlamış olacak.

Milli takımda Giovanni Guidetti sonrası göreve gelen Başantrenör Daniele Santarelli geride kalan iki maçta ağırlıklı olarak as oyuncularımıza yer verse de rotasyona da giderek ideal kadro arayışında oldu. 

VARGAS TAM İSABET

Sırbistan karşısında ilk sette çok fazla servis hatası yapan kadınlarımız sonrasında savunma ve bloklardaki üstünlüğüyle kazanan taraf olmayı bildi.

Pasör çaprazlarımız Melissa Vargas 22, Ebrar Karakurt  15 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncuları olurken; galibiyette de büyük pay sahibi iki isimdi.

Burada Vargas’a bir parantez açmazsam olmaz.

Türk vatandaşlığına geçen Kübalı Antalya’da ilk kez ay-yıldızlı formayı giydi.

Takım arkadaşları ile uyumu, Antalyalı voleybol severlerin kendisine yoğun ilgisi ile bütünleşince iki maçta gördük ki varlığıyla çok şey katacak Milli takımımıza.

Ve kaptan. 

Her yerde vardı Eda Erdem.

Enerjisi, bütünleştirici görevinin yanı sıra 12 sayılık katkısı da yadsınamazdı elbette.

Orta oyuncumuz Aslı Kalaç, liberomuz Gizem Örge uzun lig maratonunun ardından hala dinç ve üretken kalmayı başaran smaçörlerimiz Hande Baladın ve İlkin Aydın’da çok iyi işler yaptılar gerek Güney Kore gerekse Sırbistan karşısında.

Elif Şahin ve Derya Cebecioğlu’nun süre aldıkları anlarda ki patlayıcı katkıları da önemliydi.

BU KEZ OLSUN

Antalya’da geride kalan iki maçta şunu gördük ki; yenilenen Milli takımımız bize yine heyecan ve gurur veren maçlar izletecek.

2018 yılından bu yana oynanan Milletler Ligi’nin (pandemi nedeniyle yapılamayan 2020 edisyonu hariç) tümünde ilk dörtte yer alan kadınlarımız bu zamana kadar şampiyonluk elde edemese de 12-16 Temmuz tarihlerinde Amerika’da oynanacak finalde yine yerini alacak ve bu kez altın madalyayı alacak güçte göründü.

En azından ben öyle gördüm.

Filenin Sultanları bu güveni fazlasıyla veriyor ve hak ediyor.