ALTIN OBJEKTİF'İN ÖDÜLLERİ

Aslı SERTDEMİR 12 May 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen "23. Altın Objektif Ödülleri" sahiplerini buldu. Her kafadan ödül dağıtılan memleketimde, bu ödül başkadır.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor. Her yıl merakla beklenen bir ödül töreni bu. Hemen her yıl bir iz bırakır. Çok konuşulur. Bu yıl çok daha özenilmiş bir ödül töreni izledim. Son derece keyifli ve her detayı düşünülmüş bir geceydi. Törene ilgi yoğundu. Törenin ihtişamı, uzun kırmızı halı seremonisi ile başlıyordu. Ki ben o halının üstünde yürürken Hollywood yıldızları gibi hissettim. Kokteyl alanı, salon, yemeklerine kadar her şey büyük bir özenle hazırlanmıştı. Kadın, erkek gelen tüm konukların şıklıkları gözlerden kaçmıyordu. Ben dahil kırmızı giyen kadınlar neden fazlaydı, onu çözemedim. Katılımcı sayısı ile diğer ödül törenlerinden açık ara öndeydi. Bu muhteşem geceye MGD Başkanı Okan Sarıkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Törenin sunuculuğunu ise oyuncu Ali Sunal yaptı.

Ödüllerin çokluğu birkaç köşe yazarı tarafından kaleme alınmış. Çok mu bilmem ama gereksiz değildi. Bu tarz ödüllerin ardından en çok yaşanan ‘’haksız veya torpilli ödül’’ dedikodularının konuşulmayacağı, adaletli bir ödül töreniydi. Ödüller bol ama yine de herkes mutlu değildi. E kolay değil tabi herkesi aynı anda mutlu etmek. Bu törende en sevdiğim şey ekran önü kadar arka taraf içinde aynı özenle ödül dağıtılmış olması. Törende muhabiri, haberci, gazeteci, televizyon programcısı birçok değerli isim de ödül aldı. Tek tek hepsini yazmayı çok isterdim ama malum kelime sayım belli.

“En İyi Albüm” kategorisinde ödül alan Tarkan oldu. Tarkan geceye katılmadı. Yine kendi tarzında çektiği samimi bir video ile teşekkür etti.

CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da düzenlenen geceye Ebru Yaşar eşi Necat Gülseven ile katıldı. Aldığı sayısız ödüle bir yenisini daha ekledi. Ebru Yaşar “Arabesk Fantezi” dalında “En İyi Kadın Yorumcu” ödülünü aldı. Laf aramızda gecenin en şık ve güzel kadınlarından biriydi. Gecede Oğuzhan Koç, Ceylan Ertem, Resul Dindar, Aylin Coşkun ödül alanlardı. Şarkılarıyla da gelen konuklara keyifli dakikalar yaşattılar. Organizasyona, izlenme rekorları kıran diziler “Vatanım Sensin”, “Fi”, “Söz” ve “Çukur” ödüllerini aldılar. “En İyi Komedi Dizisi” ise ‘’Kalk Gidelim’’ oldu.

“En İyi Kadın Yorumcu” ödülünün sahibi Hande Yener. “En İyi Komedi Programı” kategorisindeki ödülü “Güldür Güldür” alırken, Gülse Birsel ve Engin Günaydın’ın başrollerini paylaştığı “Aile Arasında” ise “En İyi Film” seçildi. İsmail Hacıoğlu, ‘'Ayla’' filmindeki rolüyle '’En İyi Erkek Oyuncu’' ödülünü aldı.“Yılın Dizisi” Çukur’du. Perihan Savaş ve Dilan Çiçek Deniz “Yılın Kadın Oyuncusu” ödülünü aldı. Erkan Kolçak Köstendil ve Aras Bulut İynemli “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülünü paylaştılar. Çukur oyuncuları tam kadro oradaydı. Ödüllerini dizinin şarkısı “Heyecanı Yok” ile tüm ekip sahneye çıkıp almaları görülmeye değerdi. Sahnede onlar kadar eğlenen başka kimse olmadı. Aralarına girmemek için herkes kendini zor tuttu.

Yazamadığım onlarca ödül alan isim ve proje vardı. Her biri birbirinden değerli ve önemli. Ama en önemlisi böyle bir gece hazırlayarak o kişileri ödüllendiren MGD derneği. Dernek Başkanı Okan Sarıkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri. Emeği geçen herkesin bir kez daha emeklerine sağlık.

Bal kaymak

Çocuklarını sinemaya götürmek isteyen ebeveynlerden en çok duyduğum şikayet;“çocuğumla birlikte film seyrederken küfürle veya cinsel sahnelerle karşılaşmak istemiyorum”. Evde bu tarz durumlarla karşılaşmamak adına kendilerince önlem alıyorlar. Peki ya sinemada?

Anne ve babaların çocukları için girdikleri çocuk filmleri onlar için işkenceye dönüşüyor. Diş sıkıp, dakika sayıyorlar. Yetişkinler için yapılan filmler malum. İçerikleri çocuklar için büyük tehlike. Küfür, şiddet ve cinsel içeriksiz film yok gibi. Çocukların ve ebeveynlerin beraber keyifle izleyeceği filmler maalesef yok. Çok mu zor acaba böyle filmler çekmek? Hiç kimsenin aklına mı gelmiyor, işine mi gelmiyor?                                                                                                                                                                Ama sonunda birileri düşünmüş ve çekmiş. Eski Yeşilçam filmleri tadında, ailecek seyredebileceğiniz, sımsıcak bir film. Sizi hem güldürüp hem hüzünlendirecek. Çok güzel görüntülerle hikayenin masalsı anlatımına hayran kalacaksınız. Film müzikleri de bir o kadar güzel. Feyyaz Kuruş’un eserlerini Ziynet Sali ve Ferhat Göçer seslendirmiş. Çekimleri İstanbul ve Makedonya’da gerçekleşmiş.

İşin aslı astarı, filmin adı kendi tadını anlatıyor sanki “Bal Kaymak”. Tarık Ünlüoğlu, Sabina Toziya ve Anne dizisinin minik yıldızı Beren Gökyıldız’ın başrolleri paylaştığı filmde, Kenan Çoban, Yunus Emre Yıldırımer gibi başarılı oyuncular rol alıyor. Ayrıca Filiz Ahmet, Melissa Yıldırımer’in yer aldığı filmin sürpriz oyuncusu ise Onur Tan’ın oğlu Ömer Tan. Yapımcısı ise Sertaç Demirtaş.
Usta yönetmen Onur Tan’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu “Bal Kaymak” seyircisine 18 Mayıs’ta merhaba diyor.