ALTIN DEĞİL!

Aslı SERTDEMİR 14 May 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Aldatıp yakalanmayan erkek var mı acaba? Önü sonu hepsi yakayı ele veriyor.

Aldatıp yakalanmayan erkek var mı acaba? Önü sonu hepsi yakayı ele veriyor. Yakın zaman önce Cem Belevi, İremDerici’yi alda tmıştı. Yalvar, yakar ikinci bir şans istedi. İrem afetti! Düetler yapıldı. Tatillere gidildi. Yanak yanağa pozlar verildi. Her şey yolundaymış gibi görünüyordu. Ta ki İrem o hikayeleri yayınlaya na kadar... “Çeyrek popçu. Sen git konser dilen!” diye yazdığı mesajlard a, kimi kast ettiğini anlamak hiç de zor değildi. Yazdıklarından ötürü İrem Derici’ye edilmeyen laf, hakaret kalmadı. Neymiş efendim… “O çeyrek popçuyla İrem de düet yapmışmış. Aldatsa bile eski erkek arkadaşıymış, öyle laflar edilmezmiş. Kol kırılır, yen içinde kalırmış mış…” Gayet de o laflar edilir efendim! Daha fazlası, alasıyla edilir. Valla kimse kusura bakmasın. Daha dün affedilmiş, sicili bozuk Cem efendi yine aldatacak. Bir de  üstüne kızı işi için kullanacak. Bunları kendi gözleriyle gören, İrem susacak. Çeyrekler tam sayılmaya devam edecek. Kimse bu sinsilerin iç yüzünü göremeyecek. Daha çok kadını kandıracak. Zaten başımıza ne geldiyse bu susmalardan geldi.  

Tepki ve etki

Melis’in aylar önce giydiği elbise, neden Ahmet Çakar’ın hafızasına bu kadar yer etmiş? Neden? Ahmet Bey o elbiseden söz edene kadar, hangimizin aklındaydı o elbise? “Dün ne yedin?” diye sorsak, hatırlamayacak Çakar… Melis Sezen’in 5 Aralık 2021’de ne giydiğini, hatta ne giymediğin i “neden, nasıl” bu kadar net hatırlıyor?  Adam stilist, terzi, imaj maker değil. Hani “meslek i deformasyon” diyeceğim, değil! Ahmet Çakar bir dönem milletvekilliği yapmış, siyasetçi.  Kanalın birine çıkıyor, neredeyse altı ay önce giyilmiş kıyafeti örnek verip “O kıyafet suç!” diyor.  Sanırım Melis Sezen için söylediği yetmiyor ki… Ardından, başörtülü kızların giyimiyle ilgili de "Başında başörtü, altında streçli pantolon. Kızım bari başörtüsü örtme, insaf et." demiş. Olur, Ahmet Bey biz her sabah size, bir boy bir portre foto atalım. Siz bakın ne oranda suç işleyip işlemediğimize, biz ona göre dışarı çıkalım. Bırakın artık şu çul çaput işlerini. Hala anlamıyorsunuz… Siz ve sizin gibiler konuştukça kimse dekoltelerini , yırtmaçlarını kapatmayacak. Tam tersi Melisler, Aleynalar ve Gülşenler daha da çoğalacak.

DeMe!

Instagram; DM ile bize, kontakt kurmak istediğimiz herkese, direkt mesaj atabilme lüksünü verdi. Artık Madonna’ya bile mesaj atabiliyorduk. Tabi ki Direkt Mesaj; flört için de bulunmaz bir fırsattı. Instagram’ı olup, DM ’den flört mesajı almayan sanı rım yoktur. Bu ne kadar “doğru-yanlış” tartışmak için çok geç. DM artık hayatımızda...  Sorun şu ki… Erkeklerin tanımadığı bir kadına mesaj atıyorken “Nbr? Nasıl gidiyor? Neler yapıyorsun?’” gibi zeka noksanlığı gösteren sorularla, konuşmaya başlamaları. Bu soruların hiçbiri, tanımadığınız ve de etkilemek istediğiniz birine sorulacak “ilk sorular” değil. Tam tersi itici, klişe sorular. Benden size tüyo! Gerçekten kontakt kurmak istediğiniz kişiye, biraz olsun zeka pırıltısı olan sorular yazın. Daha çok işe yaradığını göreceksiniz.