AKSA'NIN EN MUTLU GÜNÜ "AYASOFYA'DA NAMAZ"

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Çok şey anlatıldı ve daha da anlatılacak.

Bugün 24 Temmuz 2020 bir Cuma günü. Ayasofya’yı Camii Şerif’te 86 yıldır kılınmayan namaz eda edilmeye başlayacak. Bugün kutlu ve onurlu bir gün.

Çok şey anlatıldı ve daha da anlatılacak. Ama Aksa’nın en mutlu günü bugün. Fethi diyar olan İstanbul’da fethin manası olan Camii de alınlar secdeye değecek, başlar rükuda eğilecek, edalar tekbirlerle yükselecek. Boynu bükük Aksa da gülecek bugün, ses verecek Şarki Türkistan, Endülüs’ün umududur bugün.

ÜSTAD KISAKÜREĞE 2020’DEN SESLENİŞ

Kaldır başını çileli ruhundan Necip Fazıl

Ayasofya açıldı!

Hem de aziz bir kitap gibi açıldı! Ayasofya açıldı.. Neredesin sen hadi bir şiir yaz destan tadında Kısakürek

Türk’ün kapanış bahtıyla beraber açıldı. Karanlıklar aydınlık oldu bir Cuma sabahı

Anladık içinde saklı nice manaları anladık zindanlarındaki sırları.. Ne iyiliklerin kötüye, ne kötülüklerin iyiye çıktığını gördük..

Ayasofya'nın kapıları sabır taşı gibi çatlamadan iradeyi milliye ile açıldı.

Kendi öz evimizde ruh ve mukaddesat odamız Ayasofya özgür şimdi ezanlarla!

Bak şimdi Fatih’in İstanbul'u fethettiği gündeyiz.. Tüm zamanların en derin Fethi ve onun kalbi Ayasofya'da namazını eda ediyor şimdi

 Peygamberin müjdelediği komutan ve askerleri bizler ise mahcubuz biraz aralarında Sultan Mehmet’in yanında.

Şimdi iki yaka değil bu müjdelenmiş şehir Doğu ve Batı dünyalarının hilal noktası dünyada benzersiz duru güzel şehri İstanbul’un atan kalbi Ayasofya seksen altı sene sonra ses verdi. Suskun onlarca yıl çilesi ile

Şimdi Süleymaniye neşeli mi neşeli yanı başında Sultan Ahmet bak ezanları yarıştırıyor Miraç edalı minareleriyle…

Ben çırak senin mısralarının bir virgülüne Kısakürek.. 21. asır kapımızda ve biz Ayasofya’da namazdayız… Ve tarihi kubbe de tekbirler.. Ararız dualarımızla ilahi sırları içinde saklı olan taşlar, renkler, nakkaşlarla çizgilerde ve dahi madde de ötesinde manaları. Zıtlıklar içinde bir abide Ayasofya.. Gün bugün ve dahi artık her gün Ümmet biletle değil abdestle girer Fethin camisine.. Vakıf idi nice sırlara Fetihlerin Sultanı Mehmed Kostantiyeyi İstanbul eyledi… En sevgilinden müjde bildi fezadan yıldızlarını dizdi ayı dahi kırptı makas misali hilal yaptı Bak Ayasofya’nın minarelerini astı.

Sen dedin “Ayasofya açılacak! Aziz bir kitap gibi açılacak!”.. Açıldı kalk yattığında yerden ey Necip Fazıl sela veriliyor Ayasofyayı Camii Kebir de Cuma namazı kılınıyor.