AKHİSAR BÜYÜK İŞ BAŞARDI 

Mustafa YAŞAR 11 May 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne kadar gelenek haline gelen finale kalan takımların ortak basın toplantısı düzenlemesi Akhisar-Fenerbahçe finali öncesi rafa kalktı.

Okan Buruk ve Aykut Kocaman yıllardır süren uygulamanın dışına çıkarak ayrı ayrı basın toplantısı yaparken, federasyonun olan bitene bizler gibi seyirci kalmasını da anlayamadım.

Sahi ne oldu da taraflar bir araya gelmedi?

Gelelim finalin benden yana detaylarına.

Açılışı bu maçla yapılan Diyarbakır Stadı’nda tribünlerdeki büyük boşluklar dikkat çekiciydi.

Yayıncı kuruluşun spor kanalının pek bir köpürttüğü final görünen o ki çok da ilgi çekmemişti.

Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası finalinde mücadele eden ve bu sezon ligde oynadıkları iki maçta da Fenerbahçe’yi mağlup etme başarısı gösteren Teleset Mobilya Akhisarspor, finalde kupaya giden 90 dakikada rakibine göre daha istekli ve önde bir oyun sergilerken, Miguel Lopes’in  32.dakikadaki şık golüyle öne geçmeyi de bildi.

İkinci yarıya Alper Potuk’un yerine Fernandao ‘yu alarak başlayan Aykut Kocaman, çok geçmeden bu değişikliğin meyvesini Brezilyalının attığı golle aldı almasına ama pes etmeye hiç niyeti olmayan Akhisarspor sonrasında attığı iki golle tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve kupanın sahibi oldu.

Maç öncesi çoğunluğun favorisi  Fenerbahçe için dünkü kupa finali tam bir hayal kırıklığı oldu.

Skoru 3-2’ye getirdikleri 86.dakikadan sonra 6 dakika uzatmaya rağmen uzatmaya gidecek golü bulamamalarında takım oyunundan uzak kalmaları büyük etken oldu.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır ve yardımcıları ise finali başarıyla yöneterek maçın önüne geçecek kararlar vermediler.