AK PARTİ İLE İTTİFAK YAPAR MISINIZ?

Neşe BERBER 01 Eyl 2020

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Ben sorumu bir kez daha yineliyorum, AK Parti ile ittifak yapar mısınız?

Ocak ayının sonlarında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, ‘AK Parti ile ittifak yapar mısınız?' diye sormuştum. “Siz zillet, illet, İP diye konuşulan küçük ortağın dengesini niye bozuyorsunuz bu soruyla.’ diyerek oldukça sitemli bir cevap vermişti.

Aradan geçen bu kadar zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Meral Akşener'in ‘derhal evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır." açıklaması siyasi gündeme adeta bomba gibi düştü.

Bahçeli’nin bu davetinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Erdoğan ‘Sayın Bahçeli'nin (Akşener'e) daveti ise doğrusu benim yadırgadığım bir davet değildir.’ diyerek Bahçeli’yi destekleyen bir açıklama ile Akşener’e daveti onaylamış oldu.

Ben sorumu bir kez daha yineliyorum, AK Parti ile ittifak yapar mısınız?

Meral Akşener aslında bana o gün ‘Hayır’ dememişti. Akşener, bana “Siz zillet, illet, İP diye konuşulan küçük ortağın dengesini niye bozuyorsunuz bu soruyla’ demişti. Akşener’in bu cevapla oldukça duygusal bir cevap verdiğini gördüm. AK Parti ile net bir şekilde ittifak yapmam dememişti.

Ayrıca o gün toplantıda Akşener, “AK Parti bir nevi bizim evimizde kuruldu” cümlesini de kurmuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘evine dön’ çağrısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dağınıklıkta bir şey yok, diyerek birlik beraberlik tesisi çağrısı ve kendini küçük ortak olarak gören Akşener’in “AK Parti bizimde evde kuruldu” demesini de göz önüne alırsak, Meral Akşener bundan sonra ne yapacak 'evine dönecek mi'?

Meral Akşener’in, sosyolojik olarak tabanının olduğu yer Cumhur İttifakına uygundur. Siyasi kodları Millet İttifakı kodlarıyla örtüşmüyor. Akşener’in, Cumhur İttifakı ile kodları aynıdır.