AK PARTİ BEKA MESELESİNİ ANLATAMADI

Avni ÖZGÜREL 27 Mar 2019

Avni ÖZGÜREL
Tüm Yazıları
Toplumda kafa karışıklığı, tereddüt meydana getiren konulardan biri 'Beka Meselesi'.. Cumhurbaşkanına hayran, AK Parti'ye oy verdiğini bildiğim bir dostum 'PKK bugüne kadar beka meselesi değildi de şimdi mi oldu; FETÖ'yü yargıdan, siyasetten önce halk tepelemedi mi ki, beka meselesi diyoruz..' dedi.

Anlaşılıyor ki AK Parti konuyu doğru ve ikna edici şekilde anlatamamış..

Elbette PKK bir terör örgütü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu imkan ve kabiliyet karşısında dayanma şansı yok.. PKK’nın güvenlik tehdidi sıralamasında DHKP-C’nin önünde olmasının tek sebebi kitle tabanının daha geniş olması. Ama PKK konusu hiçbir şartta beka meselesi olarak görülemez. Keza FETÖ de.. Devlet çarkı içine sızmış ve tıpkı dikenli çalı üzerine düşen insanın canının fazla yanması; dikenlerin ayıklanmasının zahmetli olması nasıl hayati tehlike arz etmezse FETÖ de beka sorunu teşkil etmez.

Ancak;

Gelin görün ki bu iki örgüt de şu anda karşımızda kendileri olarak bulunmuyor… Karşımızda Öcalan, Gülen maskeleri var ve onlara bakıyoruz ama her ikisinin de arkalarında ABD'nin istihbarat organizasyonu; askeri yardımı, silah gücü, NATO ortaklarımızın, Avrupalı sözde dostlarımızın siyasi, mali, medya desteği var..

Sonuç: Tabloyu beka meselesi seviyesine çıkaran işte bu uluslararası tuzak..